sâmbătă, aprilie 13, 2024
AcasăActualitate militaraCine mai primeste decoratii...

Cine mai primeste decoratii…

Prin ordin de ministru al apararii respectiv decret prezidential, la propunerea ministrului apararii, un jurnalist si un general locotenent au fost decorati zilele trecute.

Absolvent al Colegiului Naţional de Apărare, istoricul şi jurnalistul Florian Bichir a fost decorat de ministrul Mircea Duşa cu Emblema de Merit „Partener pentru Apărare” clasa I “în semn de apreciere pentru contribuţii deosebite în susţinerea activităţilor armatei”.

Emblema de Merit „Partener pentru Apărare” este conferită cetăţenilor şi instituţiilor din ţară şi străinătate, persoane fizice sau juridice, pentru contribuţii deosebite la susţinerea activităţilor armatei, asigurarea rezervelor de tehnică şi materiale necesare structurilor militare şi protejarea rezervei de personal a armatei.

Clasa emblemei de merit este apreciată în funcţie de importanţa activităţii desfăşurate.

Care sunt aceste contributii deosebite, inca nu am aflat.

Preşedintele României, domnul Traian Băsescu, a semnat ieri decretul de decorare a domnului general-locotenent Ştefan Oprea.

Astfel, în semn de înaltă apreciere pentru conduita profesională de excepţie, pentru serviciile deosebite pe care le-a adus instituţiei militare, pentru susţinerea intereselor ţării noastre în cadrul Reprezentanţei României la Organizația Tratatului Atlanticului de Nord (NATO) şi Uniunea Europeană, domnul președinte Traian Băsescu a conferit Ordinul Naţional „Steaua României” – în grad de Ofiţer, cu însemn pentru militari, domnului general-locotenent Ştefan Oprea.

Decorarea a fost făcută la propunerea ministrului Apărării Naționale, domnul Mircea Dușa.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE