sâmbătă, februarie 24, 2024
AcasăActualitate militaraSeful SMFT la exercţiul multinaţional Combined Resolve II - Ziua Distinşilor Vizitatori

Seful SMFT la exercţiul multinaţional Combined Resolve II – Ziua Distinşilor Vizitatori

Foto: forter.ro
Şeful Statului Major al Forţelor Terestre, generalul-maior Nicolae Ciucă, împreună cu o delegatie din cadrul aceleiasi structuri, a participat astăzi la Ziua Distinşilor Vizitatori organizată în cadrul exercţiului multinaţional „Combined Resolve II” ce se desfăşoară în Centrul de Instruire din Hohenfels, Germania, în perioada 12 mai – 30 iunie.

Șeful Statului Major al Forțelor Terestre, generalul-maior Nicolae Ciucă, a participat miercuri, 21 mai, la Ziua Distinşilor Vizitatori organizată în cadrul exercţiului multinaţional „Combined Resolve II”. Din delegația română au mai făcut parte colonelul Dorin Ioniță – locțiitorul structurii Doctrină și Instrucție din Statul Major al Forţelor Terestre, colonelul Daniel Banu și locotenent- colonel Florin Agavriloaei – ofițeri planificatori ai exercițiului din partea Statului Major al Forțelor Terestre.

Potrivit forter.ro, activitatea a început cu o scurtă prezentare a principalelor activități desfășurate de detașamentele participante, de la sosirea în centrul de instruire și până în prezent, făcută de generalul de brigadă Walter Piat – comandantul JMTC (Joint Multinational Training Command).

După prezentare, delegația s-a deplasat în zona de desfășurare a acțiunilor tactice unde au urmărit desfășurarea manevrelor tactice în teren.

Potrivit sefului SMFT, acest efort care s-a făcut pentru a deplasa mai multe categorii de tehnică a meritat din plin, iar ”dacă din punct de vedere al prestației factorului uman chiar nu aveam nici un fel de emoții acum primim un feed-beck pozitiv privind echipamentele și tehnica noastră care s-au comportat foarte bine. Acest lucru nu poate decât să ne bucure și să ne determine să fim mult mai încrezători în capacitatea tehnicii și echipamentelor pe care le avem în dotare.”

Dincolo de faptul că suntem al doilea detașament ca număr de militari și ca dotare prezent la Hohenfels, ca element de noutate în privința participării militarilor români la astfel de exerciții, putem menționa ”prezența unei subunități din cadrul Brigăzii de Informații Militare care aduce un plus de valoare în ceea ce înseamnă dezvoltarea capabilităților pe care o astfel de structură poate să le întrebuințeze în cadrul unei operații, indiferent de natura acesteia” – a mai precizat șeful Statului Major al Forțelor Terestre.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE