miercuri, februarie 21, 2024
AcasăPoliticaSeful SMFT, generalul-maior Ariton Ioniţă, decorat cu Legiunea de Merit a Armatei...

Seful SMFT, generalul-maior Ariton Ioniţă, decorat cu Legiunea de Merit a Armatei SUA

Ceremonia de decorare
Potrivit unui comunicat al ambasadei SUS la Bucuresti, Generalul-maior Ariton Ioniţă, seful Statului Major al Fortelor Terestre Române, a fost decorat cu „Legiunea de merit în grad de comandor”, distincţie conferită de Preşedintele Statelor Unite ale Americii, de generalul-locotenent Mark Hertling, Comandantul Forţelor Armate ale Statelor Unite din Europa, în cadrul unei ceremonii care s-a desfăşurat in poligonul militar de la Cincu, în 26 Aprilie 2012.

Distincţia a fost acordată pentru conducerea Forţelor Terestre printr-un amplu proces de transformare şi modernizare, concomitent cu pregătirea pentru misiuni de luptă în Afganistan a echipelor de consiliere si a echipelor feminine de angajare a femeilor afgane, precizează comunicatul ce face referire si la cei peste 1800 de militare din fortele terestre ce isi desfasoara activitatea alaturi de fortele americane in Afganistan.

Legiunea de Merit este a sasea distinctie in ierarhia distinctiilor si este oferita de Preşedintele Statelor Unite ale Americii.

„Poligonul Cincu este una din facilităţile importante de instruire a Forţelor Terestre, iar în ultima perioadă s-au înregistrat progrese importante pe linia îmbunătăţirii bazei materiale. Astăzi, am găsit aici comandanţi foarte buni, subofiţeri şi militari cu experienţa teatrului de operaţii, cu un limbaj operaţional bine dezvoltat,” a afirmat generalul-maior Ioniţă.

Generalul-locotenent Hertling a apreciat profesionalismul şi pregătirea militarilor români, subliniind: „Am discutat cu militarii români şi este impresionant să vezi evoluţia Forţelor Terestre Române în ultimii ani. Aş merge la luptă cu oricare dintre aceşti militari pe care i-am întâlnit astăzi aici. În acest moment nu este nicio diferenţă între modul în care un comandant de companie român sau american îşi conduce forţele în luptă”.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE