duminică, iulie 14, 2024
AcasăActualitate militaraExterneSecretarul de Stat Viorel Oancea din nou pe post de ministru

Secretarul de Stat Viorel Oancea din nou pe post de ministru

Reuniune NATO
Asa cum deja ne-a obisnuit, ministrul apararii Gabriel Oprea refuza, din motive necunoscute de noi si nedezvaluite de domnia sa, sa participe la reuniunile oficiale din strainatate. Desi activitatea ministrului, in general, este buna in opinia noastra, nu am reusit niciodata sa intelegem evitarea intalnirilor la nivel inalt. Sa fie frica de necunoscut, sa fie necunoasterea unei limbi straine sau pur si simplu ministrul considera mai importanta activitatea politica din tara decat reuniunea ministrilor apararii din statele membre NATO, in cazul de fata?

Viorel Oancea - Secretar de stat pentru politica de apărare şi planificare
Dintr-un comunicat MApN aflam ca o delegaţie a Ministerului Apărării Naţionale, condusă de secretarul de stat pentru politica de apărare şi planificare, Viorel Oancea, participă la Reuniunea miniştrilor apărării din statele membre NATO, care se desfăşoară la Bruxelles, în zilele de 2 şi 3 februarie.

Subiectele abordate, în prima zi a reuniunii, vizează misiunea NATO/ISAF din Afganistan, respectiv procesul de tranziţie şi post-tranziţie, şi reforma NATO pe cele cinci dimensiuni – reforma agenţiilor, a structurilor de comandă, a managementului resurselor, a Cartierului General şi redimensionarea structurilor implicate în dezvoltarea de capabilităţi. De asemenea, vor avea loc dezbateri pe marginea conceptului de Smart Defence şi a modalităţilor de răspuns la noile provocări, în contextul austerităţii financiare, precum şi pe tema apărării antirachetă.

Delegaţia română a avut o întâlnire, în cursul dimineţii zilei de astăzi, cu generalul John Allen, Comandantul ISAF, în care au fost abordate aspecte privind principalele obiective ale operaţiunii ISAF, evoluţiile din cadrul procesului de tranziţie din Afganistan şi viziunea comandantului forţelor NATO din Afganistan privind transformarea misiunii şi implementarea noului Concept de Forţă de Asistenţă în domeniul Securităţii.

A doua zi a reuniunii, în format extins, state membre şi non-membre NATO contributoare, va fi dedicată operaţiilor NATO din Kosovo şi Afganistan.

Cam astea sunt activitatile. Sa fie oare ceva important incat ministrul nostru sa se deranjeze? La urma urmei cine mai este si John Allen asta?

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE