vineri, septembrie 22, 2023
AcasăActualitate militaraMarina militara in sprijinul cetatenilor

Marina militara in sprijinul cetatenilor

Dupa ce cu cateva zile in urma militarii romani ajutau la deszapezirea drumurilor in mai multe zone din tara, iata ca a venit randul marinei militare sa sara in sprijinul cetatenilor afectati de gerurile din aceste zile. Astfel, dintr-un comunicat al biroului de presa al MApN, aflam ca un remorcher militar fluvial va asigura transport zilnic de persoane pe Dunare, intre Tulcea si suburbia Tudor Vladimirescu.

Ministrul Apărării Naţionale Gabriel Oprea a aprobat ca un remorcher militar fluvial din Forţele Navale Române să asigure, începând de marţi, 31 ianuarie, transportul zilnic de persoane pe Dunăre, între municipiul Tulcea şi suburbia Tudor Vladimirescu. Comitetul judeţean pentru situaţii de urgenţă Tulcea a solicitat, marţi, sprijinul Ministerului Apărării Naţionale pentru asigurarea unei nave militare care să efectueze operaţiuni de transport al persoanelor, având în vedere interdicţia de circulaţie pe Dunăre pentru navele comerciale. Interdicţia a fost emisă de Căpitănia Zonală Tulcea, ca urmare a apariţiei formaţiunilor de gheaţă pe fluviu.

Nava militară, al cărei echipaj este comandat de căpitan-comandorul Nicu Dumbravă, va efectua trei transporturi dus-întors în zilele lucrătoare şi câte două în zilele de sâmbătă şi duminică, pentru a veni în sprijinul persoanelor rămase izolate în suburbia Tudor Vladimirescu.
Misiunea marinarilor militari se va executa conform orarului stabilit cu autorităţile locale şi va fi adaptată în funcţie de condiţiile meteo şi hidrografice, astfel încât să nu fie pusă în pericol siguranţa pasagerilor.

Prin structura de specialitate a Statului Major General, M.Ap.N. continuă să monitorizeze situaţia din ţară şi este în măsură să intervină cu personal şi tehnică pentru sprijinirea populaţiei afectate de vremea nefavorabilă.

Sursa: mapn.ro

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

ARHIVA

Most Popular