duminică, aprilie 14, 2024
AcasăActualitate militaraScorpionii Rosii pleaca intr-o noua misiune in Afganistan.

Scorpionii Rosii pleaca intr-o noua misiune in Afganistan.

Generalul-maior Ştefan Dănilă, şeful Statului Major General, a participat vineri, 14 ianuarie, în cazarma Batalionului 26 Infanterie „Neagoe Basarab” din Craiova, la ceremonia prilejuită de plecarea în misiune a „Scorpionilor Roşii” în teatrul de operaţii din Afganistan.

Militarii craioveni vor acţiona în cadrul misiunii ISAF, în provincia Zabul din sudul Afganistanului, în perioada februarie-iulie 2011, înlocuindu-i pe infanteriştii din Batalionul 812 „Şoimii Carpaţilor” de la Bistriţa.

În mesajul prezentat în cadrul ceremoniei, ministrul apărării naţionale, Gabriel Oprea, le-a transmis militarilor că numele de „Scorpionii Roşii”, ales în anul 2002, pe tărâmurile Afganistanului, s-a transformat în renume, devenind, cu fiecare misiune îndeplinită un adevărat simbol, care defineşte profilul militarului român în lume – un luptător dârz, curajos şi un camarad de nădejde.

„Sunt cu gândul şi cu sufletul alături de militarii din Batalionul 26 Infanterie, care vor întregi în scurt timp, în Afganistan, efectivele Brigăzii 2 Infanterie „Rovine”, împreună cu militarii Batalionului 20 Infanterie „Scorpionii Negri” şi Elementul de comandă şi control – Combined Team Zabul, care acţionează deja în zona noastră de responsabilitate”, le-a transmis ministrul apărării naţionale.

„Deviza dumneavoastră, «ne antrenăm aşa cum luptăm», va căpăta în scurt timp dimensiunea concretului, pentru că, timp de şase luni, trebuie să luptaţi în teatrul de operaţii din Afganistan aşa cum v-aţi instruit, cu tenacitate, curaj şi determinare în poligoane, la exerciţiile naţionale şi multinaţionale. Aveţi o experienţă importantă, valoroasă, câştigată prin multă muncă, prin sacrificii şi prin efort susţinut. Am convingerea că veţi confirma şi de această dată pregătirea dumneavoastră de excepţie în îndeplinirea tuturor misiunilor care se vor circumscrie mandatului încredinţat”, a adăugat ministrul apărării.

Ministrul Oprea a amintit, în mesajul său, că eforturile îndreptate spre siguranţa luptătorilor din teatrele de operaţii şi pentru asigurarea unor condiţii corespunzătoare de desfăşurare a misiunilor vor constitui o direcţie de acţiune prioritară, chiar şi în condiţiile unor limitări bugetare. În acest sens, ministrul apărării a subliniat că ultimele vehicule MRAP intrate în exploatarea militarilor din Afganistan „asigură luptătorilor cel mai ridicat grad de protecţie posibil la atacurile cu dispozitive explozive improvizate şi cu armament de calibru mic, concomitent cu creşterea mobilităţii şi capacităţii combative a batalioanelor de manevră. Trebuie să exploataţi cu pricepere această tehnică şi să dublaţi capacitatea ei de protecţie balistică prin măsuri eficiente de instruire a echipajelor pentru mărirea capacităţii de manevră şi acţiune”.

În încheierea mesajului său, ministrul Gabriel Oprea i-a asigurat pe militarii craioveni că „Ministerul Apărării Naţionale va face toate eforturile pentru ca misiunea celor care pleacă astăzi în Afganistan să se desfăşoare cu rezultatele scontate.”

La ceremonie au participat, alături de familiile şi colegii militarilor, veterani de război, militari în activitate, în rezervă şi în retragere din garnizoana Craiova, precum şi reprezentanţi ai autorităţilor publice locale.

Militarii Batalionului 26 Infanterie „Neagoe Basarab” vor pleca în cea de-a 12-a misiune externă, în cei 16 ani de existenţă a unităţii craiovene.

„Vă punem la inimă, în calitatea noastră de părinte sufletesc, aceste valori: să nu uitaţi că sunteţi trimişi şi trebuie să vă întoarceţi, să vă întoarceţi acasă cu experienţă, sănătoşi şi voioşi, pentru că vă aşteptăm cu drag, atât în familia mare a ţării, a Bisericii, cât şi în familia dumneavoastră. De aceea, nu uitaţi niciodată că acolo sunteţi pentru pace şi să inspiraţi pace. Oamenii aceia aşteaptă de la noi să demonstrăm că suntem în primul rând oameni, apoi că suntem creştini şi apărăm valorile despre care Mântuitorul Iisus Hristos ne-a spus întotdeauna ‘Aşa să vadă oamenii că sunteţi ucenicii Mei dacă aveţi dragoste în voi’”, a spus Înaltpreasfinţitul Irineu, Mitropolitul Olteniei.

Le dorim baietilor o misiune cat mai usoara si sa se intoarca acasa sanatosi si…….toti.

RELATED ARTICLES

2 COMENTARII

 1. Divide et impera este o combinatie de tactici de cucerire si pastrare a puterii si se realizeaza prin divizarea unei mari populatii in grupuri mai mici.

  Strategia se realizeaza in primul rand prin provocarea neincrederii si neintelegerii intre membrii unui grup sau intre grupuri si prin promovarea celor care sunt dispusi să colaboreze prin acordarea de titluri si functii.

  Strategia este favorizata de comunicarea proasta sau lipsa comunicarii, intre membrii unei populatii si permite celor cu putere reala putină să-si impuna vointa asupra celor care, colectiv au putere mare sau ar avea daca ar reusi să se unesca.

 2. Statul pdl este format din incompetenti si dezinteresati de soarta neamului. Sunt esalonul doi al PCR, cei mai slugarnici si prost educati. Ceea ce la lipseste la extrem este moralitatea, fara de care democratia este o vorba in vant.
  Este adevarat ca Romania are o problema legata de pensiile militare, dar nu se incearca rezolvarea acestei probleme, ci lovirea peste fata a militarilor in numele progresului si al „descurcarelii” de stat.
  In SUA, deoarece au avut nevoie de multi militari pentru a duce razboaiele, problema este echivalenta cu cea a unei armate de tip estic, cu o rezolvare inteleapta. Rezervistii americani au mai multe avantaje care privesc integrarea in viata sociala. Anume, orice patron care angajeaza un rezervist, nu plateste darile aferente catre stat. Automat, rezervistii sunt preferati la angajare.
  In ceea ce priveste plata salariilor compensatorii, aceasta s-a facut conform legii, lege la care si-au dat acordul si pdl si a facut parte din intelegerea cu partenerii NATO. Boc ar trebui sa spuna sursa banilor si de ce a impozitat compensatoriile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE