vineri, iunie 21, 2024
AcasăIn zona barfeiScandalul Gabriel Oprea-Julian Rosengren din nou in presa

Scandalul Gabriel Oprea-Julian Rosengren din nou in presa

Presedintele UNPR Gabriel Oprea
Presedintele UNPR Gabriel Oprea
Gravele probleme de care este acuzat fostul ministru al apararii Gabriel Oprea, actual vicepremier coordonator al structurilor de aparare si siguranta nationala, revin in atentie, cazul fiind prezentat in detaliu aseara pe postul de televiziune Antena 3. In urma cu trei ani v-am prezentat si noi cazul preluat de la cotidianul.ro, unde pot fi vizualizate si cateva din documentele depuse de acuzatorul Julian Rosengren, om de afaceri si cetatean suedez.

Intrucat situatia delicata in care se afla vicepremierul Gabriel Oprea a fost prezentata in articolul de mai sus, venim doar cu precizarea ca Julian Rosengren a formulat o plangere in instanta impotriva vicepremierului pentru furt si fals in inscrisuri oficiale, daunele solicitate ridicandu-se la 1.800.000 de euro.

Julian Rosengren, având dublă cetăţenie, a dat statul român în judecată după arestarea sa într-un dosar de fraudă. CEDO i-a admis în mai 2006 plângerea doar în ceea ce priveşte „termenul procedurii penale instituită împotriva reclamantului şi presupusa încălcare a dreptului la liberă mişcare prin interdicţia de a părăsi Bucureştiul”, iar în 2008 dă un verdict. Julian Rosengren cerea la CEDO ca statul român să-l despăgubească per total cu o sumă uriaşă, peste 8 milioane de dolari.

CEDO însă a decis:
(a) că Statul pârât trebuie să plătească reclamantului, în termen de 3 luni de la data rămânerii definitive a prezentei decizii conform articolului 44 § 2 din Convenţie, EUR 3,000 (trei mii de euro), plus orice sumă ce ar putea fi datorată cu titlu de despăgubire ne-pecuniară şi că sumele respective vor fi convertite în moneda naţională a statului pârât, la rata de schimb aplicabilă la data plăţii;

(b) că începând de la data expirării termenului amintit şi până la momentul efectuării plăţii, sumele vor fi majorate cu o dobândă simplă, a cărei rată este egală cu rata dobânzii pentru facilitatea de credit marginal practicată de Banca Centrală Europeană, la care se vor adăuga trei puncte procentuale;

4. respinge restul cererii reclamantului de satisfacţie echitabilă”.

Va las in continuare sa vizionati emisiunea de aseara de la Antena 3 pentru a va face o parere despre caz, intrucat comentariile noastre nu isi au rostul, cazul fiind pe masa parchetului:

Click aici: ”EXCES DE PUTERE” cu Oana Stancu si Adrian Ursu, înregistrarea emisiunii din data de 16 Martie 2013.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE