miercuri, februarie 28, 2024
AcasăActualitate militaraSaptamana Alfel la MApN: ”Armata, o scoala altfel”

Saptamana Alfel la MApN: ”Armata, o scoala altfel”

Si in acest an militarii romani au fost alaturi de elevii romani in ”Saptamana altfel”, unităţi militare din toate categoriile de forţe ale armatei şi din instituţiile militare de învăţământ şi de cultură din întreaga ţară participand la program cu prezentari de tehnica militară, activităţi practice specifice, precum şi cu oferta educaţională a învăţământului militar.

În Bucureşti, elevii au putut participa, pe bază de voluntariat, la activităţile organizate de militarii din Batalioanele 96 Geniu, 2 Infanterie „Călugăreni”, 1 CIMIC, 265 Poliţie Militară, 300 Sprijin „Sarmis”, din Muzeul Militar Naţional „Regele Ferdinand I”, Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central „dr. Carol Davila”, Centrul 48 comunicaţii şi informatică strategice şi Baza 90 Transport Aerian.

Elevii şcolilor gimnaziale şi liceenii au participat efectiv la o zi de pregătire obişnuită a militarilor, au putut desfăşura activităţi practice precum aruncarea grenadelor de mână de exerciţiu, descoperirea de obiecte metalice cu ajutorul detectoarelor, instrucţie de front, jocuri interactive şi au aflat detalii despre tehnica şi armamentul folosite de militari.

Personalul Bazei 90 Transport Aerian au prezentat elevilor din Bucureşti şi Otopeni informaţii despre aeronavele IAR-330 PUMA, AN-30, C-130 HERCULES şi C-27J SPARTAN, precum şi aspecte din viaţa piloţilor într-o unitate militară a Forţelor Aeriene.

Oficiul Naţional pentru Cultul Eroilor organizeaza in aceasta perioada proiectul „Un erou, o floare”, în cadrul căruia elevi de la şcolile din Călăraşi, Slobozia, Piteşti, Craiova şi comuna Bujoreni, judeţul Teleorman, vor depune flori şi vor îngriji monumentele eroilor din cimitirele eroilor români din Primul Război Mondial, Cimitirul româno-germano-austriac şi parcelele militarilor sovietici din oraşele mai sus menţionate.

Muzeul Militar Naţional „Regele Ferdinand” şi Muzeul Naţional al Aviaţiei Române au portile deschise pentru elevi, în toată perioada, pentru a răspunde tuturor solicitărilor unităţilor de învăţământ.

Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central „dr. Carol Davila” a organizat seminarul cu tema „Medicina militară de Urgenţă”, în care elevii au luat contact cu modalităţile practice de acordare a primului ajutor.

Batalionul 1 CIMIC (cooperare civili-militari) si-a deschis porţile miercuri pentru aproximativ 400 de elevi ai instituţiilor de învăţământ din Bucureşti, militarii prezentand pentru tineri un exerciţiu demonstrativ privind modalitatea de realizare a unei întâlniri cu liderii locali şi cu populaţia de sex feminin într-un teatru de operaţii, modul de evaluare CIMIC a unei localităţi, prezentarea unui centru CIMIC şi a activităţii specifice acestuia.

Aspecte de la activitatile di Bucuresti si din tara gasiti, prin bunavointa echipei social-media a MApN, pe pagina de Facebook a institutiei: facebook.com/mapn.ro

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE