sâmbătă, iunie 15, 2024
AcasăActualitate militaraExterneSaab/Gripen, uimita de lobby-ul facut de ministrul Dobritoiu pentru avionul multirol F-16...

Saab/Gripen, uimita de lobby-ul facut de ministrul Dobritoiu pentru avionul multirol F-16 second-hand

Swedish Air Force JAS 39 Gripen, Sursa foto: wikipedia.org
In contextul in care ministrul Dobritoiu declara saptamana trecuta ca Romania ar putea cumpara avioane F-16 second-hand din Portugalia, compania Saab/Gripen iese la rampa cu un comunicat cel putin normal, acuzand lipsa unui proces complet de licitatie deschisa.

”Suntem surprinsi de unele comentarii pe care le-am observat in mass-media, care se refera la achizitia directa de avioane F-16, fara un proces complet de licitatie deschisa. Cu siguranta, noi putem sa oferim un avion de lupta Gripen din Noua Generatie, prin intermediu unor metode de achizitie inovatoare (cum ar fi leasingul sau finantarea), care ar fi categoric mai eficiente din punct de vedere al costurilor de achizitie si de operare, comparativ cu F-16 second-hand” a spus directorul regional de marketing pentru Europa al Saab, Richard Smith.

Reprezentantul Saab a mai precizat ca firma sa si-a mentinut mereu angajamentul de a livra un pachet industrial cu scop de stimulare a economiei romanesti, sa creeze noi locuri de munca. Speranta reprezentantului Saab este ca totusi autoritatile romane vor invita toti competitorii sa depuna o oferta, in scopul asigurarii celui mai bun produs , celui mai bun pachet total si cel mai bun pachet industrial.

Potrivit lui Adelin Petrisor, ”Portugalia are 45 de aparate F16 A/B block 15. Dintre acestea, 25 au fost luate deja uzate de la americani, 20 de avioane sunt MLU, adică au primit ” mid-life upgrade”: avionică de block 50, radar îmbunătățit, sistem amic/inamic îmbunătățit etc. Dacă le vom lua pe primele, vom reuși performanța să avem avioane “noi” cu avionică mai bătrână ca a MIG-ului 21 Lancer.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE