sâmbătă, iunie 15, 2024
AcasăIn zona barfeiViata-i roz in Cartierul Antiaeriana, dar locuitorii nu stiu

Viata-i roz in Cartierul Antiaeriana, dar locuitorii nu stiu

Cam asta reiese dintr-un articol din Observatorul Militar nr. 30, scris de o duduita care habar nu are ce se intampla acolo si care a scris ceea ce i-a fost dictat. Dand exemplu si doi colonei ce si-au achitat integral vilele, duduia incearca sa scoata basma curata termenii din aceasta ecuatie: dezvoltator,banca si mai ales Comisia MApN, care intre timp a fost desfiintata pentru a i se pierde urma.

Ceea ce nu prezinta duduia in articol, sunt marile nereguli, nesesizate de ministrul Dobritoiu pana la aceasta data, nereguli in urma carora sute de militari sufera si platesc rate la banci fara a beneficia de dulcea casa la care face referire.

Fara a ne propune o analiza pe text, ii atragem atentia duduii, ca, odata numita, comisia MApN avea datoria sa coordoneze Proiectul Antiaeriana, avand sau nu sprijinul conducerii MApN. Nu Oprea este de vina ca cineva din comisie a dat ordin ca forumul proiectului, unde beneficiarii discutau , sa fie desfiintat.

Doamna cu pricina face referire si la faptul ca MApN a initiat programe de construire de locuinte proprietate personala uitand sa specifice ca in cazul Antiaeriana legislatia a fost incalcata in mod flagrant, locuintele fiind construite prin credit corporate si nu din fondurile beneficiarilor, asa cum este prevazut expres in Art.42 din Legea nr.346/2006, privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Apărării Nationale.

Despre proiect doamna putea scrie multe: de la licitatia deschisa ce nu s-a tinut pentru alegerea dezvoltatorului si pana la lipsa totala de comunicare a comisiei MApN, de la negocierea unui pret de catre comisie in calitate de…….si pana la vizitele in Germania pe banii ministerului, despre zecile de procese prin care trec militarii pentru recuperarea banilor dati inainte ca la curve unui dezvoltator ce nu obtinuse nici macar autorizatia de construire, despre incredintarea construirii acestui proiect unei firme infiintate cu nici un an inainte si care nu construise in Romania nici macar o cocina, despre……….creditele pe care la aceasta data militarii romani nu le mai pot accesa datorita inaspririi conditiilor de creditare.

Nu…………, duduia a preferat sa prezinte totul intr-o nota optimista, facand abstractie de faptul ca asocierea Rotary-Isorast este in insolventa de anul trecut si de faptul ca pe santierul din Antiaeriana nu a mai fost miscat un pai de mai bine de sase luni. Conteaza off-urile militarilor care-si asteapta banii inapoi?

Parca pentru a sterge urma membrilor comisiei de coordonare a proiectului din Antiaeriana, ministrul Dobritoiu a emis un ordin prin care se descentralizeaza coordonarea programelor, urmarindu-se comunicarea mai eficienta cu beneficiarii si dezvoltatorii imobiliari implicati in proiectele de construire de locuinte, precum si monitorizarea mai atenta a activitatii acestora. Ce va fi, am inteles, cu ce a fost cum ramane? Cum ramane cu incalcarea flagranta a Art.42 din Legea nr.346/2006, privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Apărării Nationale, articol ce este fundamentul construirii de locuinte pe terenurile MApN?

Daca in urma cu ceva articole scriam despre o atitudine schimbata la obositorul militar, iata ca m-am inselat. Probabil ca doamna cu pricina spera si dumneaei la o chemare in activitate asemenea colegilor.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE