duminică, septembrie 24, 2023
AcasăActualitate militaraExterneRusia de acord cu scutul antiracheta in anumite conditii

Rusia de acord cu scutul antiracheta in anumite conditii

„Situatia s-a schimbat foarte mult: daca inainte, in legatura cu apararea antiracheta obisnuiam sa spunem ‘nu, nu si nu’, acum spunem ‘da, dar cu cateva conditii'”, a spus adjunctul ministrului rus al Apararii, Anatoli Antonov, potrivit Straits Times, preluat de ziare.com.

Rusia si-a schimbat astfel pozitia reticenta fata de planurile americane de amplasare a scutului antiracheta in cateva locatii din Europa, insa pentru cooperarea sa in acest domeniu a cerut garantii ca scutul nu este indreptat impotriva ei.

” Garantiile legale ca apararea antiracheta a SUA si NATO nu este indreptata impotriva noastra sunt doar unul din termenii de cooperare pe care ii ofera Moscova. Altfel, cooperarea isi pierde intelesul”, a spus Antonov.

Astfel, Rusia doreste sa aiba acces total la informatii precum cantitatea maxima si tipul rachetelor de interceptie, viteza acestora, locurile de dispunere a radarelor si a rachetelor, informatii care ar trebui oficializate printr-un tratat de cooperare.

Ministrul rus al Apararii, Anatoli Serdiukov, va participa la o intalnire Rusia- Consiliul NATO, miercuri, la Bruxelles, unde va incerca sa isi convinga colegii din Vest sa semneze un astfel de tratat.

Sursa: ziare.com

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

ARHIVA

Most Popular