luni, mai 27, 2024
AcasăIn zona barfeiRaport de respingere a propunerii legislative prin care se cerea abrogarea interzicerii...

Raport de respingere a propunerii legislative prin care se cerea abrogarea interzicerii cumulului pensii-salarii

Comisia de buget din Camera Deputaţilor a întocmit un raport de respingere a propunerii legislative prin care se cerea abrogarea măsurii de interzicere pensionarilor de a lucra în continuare ca angajaţi la stat, prin urmare dreptul de a cumula pensia şi salariul din sistemul public.

Masura luata de guvernul Boc prin Legea nr.329/2009 privind reorganizarea unor autorități și instituții publice, raționalizarea cheltuielilor publice, susținerea mediului de afaceri și respectarea acordurilor-cadru cu Comisia Europeană și Fondul Monetar Internațional, prevedea in Cap.IV(art.17-26) interzicerea cumulului pensie-salariu doar in conditia in care angajator este o autoritate sau institutie publica centrala sau locala precum si angajarea in cadrul societatilor, regiilor sau companiilor nationale unde statul era actionar majoritar sau minoritar si doar pentru acei pensionari ale caror pensii depasesc cuantumul salariului mediu brut pe economie.

Nu vreau sa comentez mai mult pe aceasta tema intrucat mie mi se pare o masura buna, menita sa respinga reangajarea in acelasi sistem, pe aceleasi functii a celor pensionati.

Daca ai valoare si cunosti si ceva meserie, sansele de a munci la privat sunt foarte mari, legea permitand in acest caz cumulul. Dar, problema la privat este ca trebuie sa muncesti pentru bani, lucru de neacceptat pentru anumite ”personalitati”.

Cu toate ca nu sustin acest proiect, trebuie sa reamintesc vehementa cu care opozitia de la acea vreme sustinea abrogarea acestui capitol, in decembrie 2011 un grup de 19 senatori si deputati semnand un proiect de lege prin care cereau să nu mai fie interzis cumulul pensie-salariu în cazul angajaţilor din sistemul public. Bugetul ajuns la fund si realitatea de la guvernare i-a trezit din visare, Comisia de buget din Camera Deputaţilor intocmind un raport de respingere pentru aceasta initiativa.

Daca luam in calcul ca nici guvernul nu sustine acest proiect, constatam inca o promisiune neonorata:

“Guvernul v-a transmis punctul de vedere, prin care a spus că nu susţine acest amendament, pentru faptul că ar presupune cheltuieli suplimentare de la buget, în sensul că se plătesc şi salariul şi pensia, dacă e pensionar şi a rămas în continuare în sistemul public”, a declarat Gheorghe Gherghina, secretar de stat în cadrul Ministerului de Finanţe.

Stadiul proiectului poate fi consultat pe pagina Camerei Deputatilor: PL-x 109 / 2012

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE