miercuri, februarie 28, 2024
AcasăPoliticaProtestul Deputatului Ciprian Nica fata de Legea sistemului unitar de pensii.

Protestul Deputatului Ciprian Nica fata de Legea sistemului unitar de pensii.

PDL continuă genocidul
Deputatul PSD de Vrancea Ciprian Nica protestează faţă de cinismul de care dau dovadă reprezentanţii PDL atunci când vor, cu orice chip, să îşi bată joc de pensionarii din România.
Parlamentarul doreşte să precizeze că a părăsit sala atunci când s-a supus la vot Legea sistemului unitar de pensii şi consideră că adoptarea acesteia de către aleşii PDL, UDMR şi UNPR reprezintă, pe de o parte, continuarea genocidului pe care Traian Băsescu îl duce la îndeplinire prin intermediul Guvernului Boc, iar pe de altă parte o fraudare a procesului de votare, cvorumul necesar fiind ‘scos din burtă’ de preşedinta Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase.

Pe de altă parte, punctul de pensie putea fi majorat la 45%, aşa cum a dorit PSD, dacă Guvernul adopta măsuri de relansare a economiei şi de creare a locurilor de muncă, în aşa fel încât pensionarilor să li se poata asigura un nivel de trai decent. În schimb, prin adoptarea punctului de pensie la 39%, puterea de cumpărare a pensionarilor scade dramatic, în raport cu evoluţia preţurilor şi a salariilor din România

În locul unor măsuri de relansare economică, Legea sistemului unitar de pensii va aduce noi curbe de sacrificiu pentru pensionarii cărora li se micşorează pensiile, dar şi pentru restul românilor cărora li se măreşte perioada de contribuţie până la 65 ani. O altă categorie socială afectată este cea a militarilor, poliţiştilor, jandarmilor care, prin aplicarea acestei legi, nu vor mai putea beneficia de pensiile pe care le-au avut, prin tradiţia militară. Mai mult decât atât, mulţi dintre militari au fost nevoiţi să iasă la pensie ca urmare a angajamentelor luate de România în relaţia cu NATO, iar unele dintre legile speciale care au fost adoptate în 2001 şi 2002, înainte de integrarea României în UE, vor fi desfiinţate prin această lege, deşi la momentul respectiv au fost adoptate în baza obligaţiilor pe care România le avea în vederea aderării.

Din acest punct de vedere, deputatul PSD Ciprian Nica consideră inacceptabilă aplicarea acestei legi care, fără doar şi poate, va avea efecte nebănuite în rândul societăţii.

Din nefericire, reprezentanţii PDL nu conştientizează răul pe care l-au făcut atunci când au votat această lege şi, chiar mai mult, cu ipocrizia care îl caracterizează, premierul Emil Boc a explicat, în plenul Camerei Deputaţilor că Legea sistemului unitar de pensii reprezintă ‘una dintre cele mai importante legi care vizează reforma statului român’ şi că scopul de baza al acestei legi este ‘susţinerea pe termen mediu şi lung a bugetului de pensii’.

Demagogia, ipocrizia şi minciunile care răzbat din astfel de declaraţii făcute în numele reformei nici nu mai trebuie comentate. Comentăm însă modul absolut impertinent prin care PDL şi Emil Boc încearcă să îi manipuleze pe români, spunându-le că dacă legea nu trece în forma propusă de Guvern, se alege praful şi publerea de pensiile din România. Nimic mai fals! Praful şi pulberea trebuie să se aleagă de acest guvern de incompetenţi care nu este în stare să gestioneze nici o problemă majoră cu care se confruntă societatea românească şi care are, ca singură soluţie, instrumentul tăierilor, instrumentul pumnului în gură şi instrumentul capului plecat în faţa ordinelor venite de la ‘Zeus’. Modul în care parlamentarii PDL – în frunte cu Monica Ridzi – s-au mobilizat pentru a vota ‘Legea sistemului unitar de pensii’ este un argument solid a celor mai sus afirmate!

Nu la fel de solide au fost justificările PDL în rândul diverselor categorii sociale care încă mai au curajul de a-şi exprima opiniile în legătură cu deciziile Guvernului Boc.

Mai jos, redăm un pasaj dintr-o postare a unui ofiţer din Armata Română, pe un site de specialitate: ‘Trăim într-un stup bezmetic. Apicultori nu avem şi trântorii au năpădit stupul. Albinele sunt din ce în ce mai puţine. De câţiva ani buni au început să facă ouă. Din ouăle lor ies tot mai mulţi trântori şi mai puţine lucrătoare. Trântorii obidesc lucrătoarele în cel mai mare dispret. Marele Trântor Universal dă sfaturi trântorilor bezmetici cum să colecteze mierea cea bună. Albinele sunt îndrumate către o reconversie profesională. Ele vor deveni molii dansatoare la bară. Să primenim stupul nostru rapid, altfel el moare pe vecie’.

Militarului care a făcut această declaraţie, Traian Băsescu îi transmitea pe data de 25 octombrie 2009: ‘Este o armată căreia astăzi vreau să-i mulţumesc pentru ce a făcut pentru România, în timpul mandatului meu de 5 ani, o armată căreia îi voi fi recunoscător, o armată pe care o respect, o armată pe care noi toţi românii avem obligaţia să o respectăm şi să o cinstim. La mulţi ani, Armatei României!’ Pe 15 septembrie 2010, Guvernul pus de acelaşi Traian Băsescu a făcut din pensiile militarilor, pensii ‘unitare’.

În încheiere, deputatul PSD Ciprian Nica doreşte să îi transmită militarului care şi-a spus supărarea atât de plastic că nimic nu este veşnic, nici măcar Băsescu şi clica lui de trântori! Şi că ţine doar de români să înceapă curăţenia stupului cât mai repede, suficient de repede încât ideea deputatul Wiliam Brânză (responsabilul PDL pentru obţinerea voturilor românilor din străinătate) de a impozita cu 1% banii trimişi acasă de românii din străinătate să nu poată fi aplicată!

Birou Parlamentar Ciprian Nica

Sursa: Agerpres

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE