joi, februarie 22, 2024
AcasăLegislatieProtestele impotriva reducerii pensiilor militarilor din rezerva armatei Romaniei au inceput

Protestele impotriva reducerii pensiilor militarilor din rezerva armatei Romaniei au inceput

Aproximativ 300 de cadre militare în rezervă au protestat astazi,incepand cu ora 10.00, in faţa Prefecturii Constanţa. Protestatarii au venit din întreg judeţul, de la Mangalia, Topraisar, Năvodari, Constanţa, şi protestează împotriva scăderii pensiilor. Preşedintele Asociaţiei Cadrelor militare în rezervă, Remus Macovei, a spus că dacă protestul de astăzi nu va avea nici un rezultat, vor intensifica protestele.

In timpul protestului, un participant a sărit la bătaie la unul dintre jandarmii care asigurau ordinea publică, bărbatul fiind ridicat de jandarmi si trimis la sectia nr.3. Vasile Teofil, este locotenent colonel în rezervă de la Centrul Militar. Acesta a intenţionat să rupă o pancartă de la unul dintre colegii săi protestatari moment în care a depăşit limita prevăzută pentru protest şi a fost săltat de patru-cinci jandarmi.

Potrivit declaraţiei prefectului Claudiu Palaz făcută la întâlnirea cu reprezentanţii cadrelor militare, se ştia de azi de dimineaţă că va avea loc aceast eveniment. Se pare că astfel de manifestări sunt lucruri obişnuite în trecutul lui Teofil. Prefectul a mai spus că acesta este referent clasa a II-a, treapta I de salarizare în cadrul Serviciului Trafic Rutier şi Ordine Publică din cadrul Primăriei Constanţa. „ Mai ales că avea grad militar nu avea voie să facă acest lucru. A fost pus de cineva să producă ambuscada.” a mai spus Palaz.

Preşedintele SCMD Constanta, Remus Macovei, a declarat că autorul incidentului de la Prefectură, nu este membru de sindicat, dar este locotenent colonel în rezervă. Pentru fapta sa, militarul rezervist riscă o amendă de 2000 lei pentru ultraj şi tulburarea liniştii publice.
Va vom tine la curent cu alte proteste initiate de SCMD in tara.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE