duminică, septembrie 24, 2023
AcasăActualitate militara Primaria Deveselu nu are banii pentru finalizarea lucrarilor la sistemele de...

Primaria Deveselu nu are banii pentru finalizarea lucrarilor la sistemele de utilitati necesare scutului antiracheta

rachetePutem sa facem….asta este ceea ce auzim in fiecare zi in declaratiile politicienilor. Iata insa ca nu este chiar asa. Proiectul scutului antiaeriana de la Deveselu se poate impotmoli din cauza lipsei fondurilor guvernamentale de peste 5 milioane lei necesare finalizarii si punerii in functiune a sistemelor de alimentare cu apa si canalizare pana la 1 noiembrie anul acesta, asa cum s-a estimat initial.

Administratia locala din comuna Deveselu asteapta fonduri guvernamentale de peste 5 milioane lei pentru a putea finaliza si pune in functiune sistemele de alimentare cu apa si canalizare pana la 1 noiembrie anul acesta, asa cum s-a estimat initial, afirma primarul localitatii, Ion Aliman.

Acesta a declarat pentru Agerpres, ca trebuie sa fie puse in functiune anul acesta atat sistemul de alimentare cu apa, cat si cel de canalizare si statia de epurare, deoarece responsabilii din baza militara au anuntat ca vor sa conecteze unitatea la sistemele de utilitati in primavara anului viitor.

„Mai este nevoie de 2,3 milioane lei pentru sistemul de alimentare cu apa si de 3 milioane lei pentru statia de epurare a apei si sistemul de canalizare. Lucrarile sunt realizate in proportie mare, a fost adusa si statia de epurare. S-au introdus in localitate conductele pentru apa potabila si apa uzata si se lucreaza la forarea puturilor, la gospodaria de apa si la montarea statiei de epurare. Fara bani insa nu vor fi puse in functiune nici sistemul de alimentare cu apa potabila nici cel de canalizare”, a sustinut Ion Aliman.

„Daca nu primim acesti bani, la 1 noiembrie nu vom putea pune in functiune nici alimentarea cu apa, nici canalizarea, nici statia de epurare. Noi am promis celor de la unitatea militara ca la 1 noiembrie sistemele de apa si canalizare vor functiona. Ei s-au interesat permanent si vor sa conecteze la statia de epurare a apei in primavara anului 2014. Pentru ca va veni sezonul rece si ploios si nu se va mai putea lucra, trebuie sa finalizam lucrarile la infrastructura cat mai curand, in urmatoarele doua luni”, precizeaza primarul.

Potrivit acestuia pana acum a platit constructorilor 1,15 milioane lei pentru sistemul de alimentare cu apa si 1,7 milioane lei pentru statia de epurare si canalizare, dar mai sunt necesare si alte plati de facut pentru a respecta prevederile contractelor incheiate cu constructorii.

Proiectul de modernizare a infrastructurii rutiere si de utilitati din Deveselu prevede asfaltarea drumurilor pe o lungime de 11,5 kilometri si introducerea retelelor de apa si canalizare pe o lungime de 16,4 kilometri, constructia unei statii de epurare a apei.

Haida de….nu este suficient sa vrei, trebuie sa si poti.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

ARHIVA

Most Popular