duminică, iulie 14, 2024
AcasăActualitate militaraPreluarea portului Constanta de catre primarie- impactul asupra securității și apărării statului...

Preluarea portului Constanta de catre primarie- impactul asupra securității și apărării statului român

Se trezesc din adormire deputatii romani. Unul dintre ei, deputatul Partidului Mișcarea Populară, Florin GHEORGHE solicită ministrului apararii, printr-un comunicat de presa, clarificări asupra transferului Portului Constanța și îi cere să-l dea afară pe Victor Ponta de la MApN.

Desi pe pagina cu intrebari si interpelari a deputatului nu apare aceasta intrebare, Agerpres a transmis un comunicat al Biroului de Presa al deputatului:

‘Sunt constănțean și mă interesează ce se întâmplă în Constanța. Din păcate, în legătură cu subiectul preluării portului de către Primăria Constanța nu am auzit decât certuri fără noimă și numai discuții centrate în jurul argumentelor economice: cât câștigă primăria, cât pierde Guvernul, cum îi afectează pe armatori, ce taxe se mai pun. Nu spun că nu sunt aspecte importante, însă chiar și acestea au fost tratate într-un mod superficial.

În condițiile în care la Marea Neagră tensiunea politico-militară este în creștere, iar prin port trec nave ale aliaților nord-atlantici, nu am auzit pe nimeni să-și pună problema impactului pe care l-ar avea acest transfer asupra politicii de apărare a statului român.

Nu l-am auzit deloc pe domnul Dușa nici măcar dându-și cu părerea pe subiect, deși trebuia să aibă o poziție fermă și oficială. Așa că, am profitat de posibilitatea de a-l interpela pe domnul Dușa și i-am solicitat să-mi prezinte o evaluare a ministerului asupra impactului asupra securității și apărării statului român.

I-am mai cerut domnului Dușa să mă informeze dacă a informat partenerii NATO asupra acestui transfer și dacă a primit o poziție oficială din partea acestora. Eu sper că domnul Dușa nu a fost încă dat afară din birou de Victor Ponta, care s-a refugiat la MApN numai din motive de el cunoscute, și îmi va răspunde la interpelare.

Mai sper ca domnul Dușa să dea măcar o dată dovadă de curaj și să-l dea afară din sediul MApN pe Victor Ponta, pentru că acceptându-l acolo nu aduce decât prejudicii de imagine Armatei Române.

De asemenea, sper că Ministrul Apărării să trateze cu seriozitate situația Portului Constanța, pentru că portul este un obiectiv de interes militar major al NATO și al României. M-ar bucura să primesc un răspuns prompt de la Mircea Dușa, chiar mai devreme decât prin procedurile parlamentare. O poate face și prin intermediul presei dacă își dorește și dovedește că știe treburile Armatei.’

Biroul de presă

Deputat — Partidul Mișcarea Populară

Imi place sa cred ca cineva, la MApN, a analizat implicatiile geostrategice ale acestui transfer (daca i-a fost ceruta parerea) si ca marinarii romani nu vor trebui sa plateasca chirie pentru navele militare ancorate acolo…

Parca ar fi putin pe dos ca NATO sa ceara acceptul unui primar pentru andocarea unui distrugator la chei…

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE