luni, aprilie 15, 2024
AcasăActualitate militaraOptimismul ministrului Dusa: dupa rectificare, bugetul MApN se va apropia de 2%

Optimismul ministrului Dusa: dupa rectificare, bugetul MApN se va apropia de 2%

Ministrul Apararii Nationale Mircea Dusa
Ministrul Apararii Nationale
Mircea Dusa
Prezent la Targu Mures la instalarea subprefectului, ministrul apararii a declarat ca a discutat cu premierul ca la rectificarea de buget, ministerul sa aiba parte de o rectificare pozitiva si sa primeasca o suma semnificativa.

‘Sunt convins și am discutat cu primul ministru acest subiect că la rectificarea bugetară Ministerul Apărării Naționale va avea o rectificare pozitivă, astfel încât să putem să putem derula programul de modernizare și înzestrare a armatei, așa cum ne-am angajat atunci când am fost primiți în NATO.

Va fi una semnificativă, cifra o să o prezint în momentul rectificării, (…) înzestrare însemnând înzestrarea forțelor aeriene, a forțelor navale, terestre, modernizarea tehnicii pe care o au în dotare și derularea programelor pe care deja noi le-am demarat anii trecuți. Va fi o sumă importantă.

Dacă în momentul de față avem 1,42% din PIB și am stabilit prin programul multianual de înzestrare a Armatei Române ca până în 2016 să ajungem la aproximativ 2% din PIB, eu cred că în acest an ne vom apropia foarte mult de acea cifră’, a declarat ministrul.

Mircea Dușa a spus că oricâți bani ar fi alocați unui minister tot nu ar fi suficienți, însă prin rectificarea bugetară vor fi primite sumele necesare continuării înzestrării armatei.

‘Să ceri este foarte ușor, oricâți bani ți s-ar aloca nu sunt suficienți, însă vom primi la rectificare banii necesari pentru continuarea înzestrării armatei.

În momentul de față Armata Română are capabilitățile operaționale asumate la intrarea în NATO, operative 24 din 24, și își realizează misiunea de apărare a teritoriului național. Dar nu este niciun pericol în momentul de față, noi suntem stat membru NATO, suntem stat graniță a UE și NATO și acel articol 5 din Tratat ne conferă securitatea națională.

Am luat măsurile care au fost dispuse de Consiliul Nord-Atlantic în aceste situații, pe baza unui manual aprobat, cu măsuri etapizate, care se realizează în funcție de situația reală’, a subliniat Mircea Dușa.

Este fantastic optimismul ministrului Dusa. Ori este prea credul, ori asta este firea domniei sale. Inteleg ca vom vedea continuarea programului TBT 8×8, echiparea fregatelor cu armament, operationalizarea submarinului Delfinul, ca nu voi mai vedea curand fumigenele numite ARO pe soselele tarii. Am numit doar cateva din nevoile urgente.

Daca ministrul reuseste suplimentarea bugetului (nu trebuie uitata situatia de la granita tarii) este un lucru foarte bun pentru armata romana insa drumul pana la modernizarea armatei este lung si anevoios.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE