miercuri, februarie 21, 2024
AcasăActualitate militaraPlutonierul major Fratoștițeanu Viorel – Daniel, „Eroul Zilei” din Afganistan – un...

Plutonierul major Fratoștițeanu Viorel – Daniel, „Eroul Zilei” din Afganistan – un adevărat profesionist!

Prin bunavointa administratorilor paginii de facebook a MApN, aflam detalii despre activitatea plutonierului major Fratoștițeanu Viorel – Daniel, cel care a primit ieri distinctia de ”HERO OF THE DAY” in Afganistan din partea conducerii Comandamentului Regional Sud al ISAF. Concluzia: „Eroul Zilei” din Afganistan – un adevărat profesionist!

Plutonierul major Fratoștițeanu Viorel – Daniel este în armată din anul 1999. A activat ca gradat profesionist până în 2001 când a trecut în corpul subofițerilor.

În anul 2010 a câștigat competiția “Subofițerul anului” pe rând la nivelul tuturor eșaloanelor: Batalionul 26 Infanterie “Neagoe Basarab”, Brigada 2 Infanterie “Rovine”, Divizia 1 „Dacica” și Statul Major al Forțelor Terestre.

Este la a șaptea misiune într-un teatru de operații și la a patra în Afganistan. Momentan se află dislocat în provincia Kandahar cu Compania KAF GDA din Batalionul 26 “Scorpionii Roșii”. Este căsătorit și are un copil.

În data de 4 martie 2014, aflându-se într-o misiune de patrulare în perimetrul apropiat al bazei KAF, subofițerul a executat cercetarea unui dispozitiv aflat pe itinerariul de deplasare. Pe timpul cercetării acesta a identificat un posibil DEI (Dispozitiv Exploziv Improvizat) amplasat în apropierea obiectivului. Militarul a marcat zona conform procedurilor și a raportat comandantului de pluton.

Echipa de geniști care s-a deplasat la fața locului a confirmat obiectul suspect ca fiind un dispozitiv improvizat de tip fragmentar, folosit împotriva personalului debarcat. De menționat faptul că pînă la momentul respectiv în aria de responsabilitate a Companiei KAF GDA nu mai fuseseră descoperite dispozitive de această natură.

Pentru reușita sa, plutonierul major Fratoștițeanu a primit din partea conducerii Regional Command SOUTH distincția “HERO OF THE DAY”. Este cel de-al doilea militar al „scorpionilor roșii” căruia i se acordă acest titlu.

Foto: facebook.com/mapn.ro

Personal, astept reactia ministrului apararii. Cred ca merita si din partea oficialilor romani macar o emblema…indiferent care o fi ea.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE