luni, aprilie 15, 2024
AcasăActualitate militaraPlutonierul adjutant Florinel Enache vizitat in spital de presedintele Barack Obama

Plutonierul adjutant Florinel Enache vizitat in spital de presedintele Barack Obama

Presedintele american Barack Obama si plt.adj. Florinel Enache Sursa foto: acum.tv
Presedintele american Barack Obama si plt.adj. Florinel Enache
Sursa foto: acum.tv
Siguranta nationala cere sacrificii, niciodata apreciate suficient de opinia publica din Romania, dar apreciate si respectate cu sfintenie de cetatenii americani. Acest lucru a fost demonstrat inca odata ieri de presedintele Barack Obama, aflat intr-o scurta vizita in salonul spitalului militar Walter Reed din apropiere de Washington DC, unde plutonierul adjutant Florinel Enache este tratat de peste 9 luni, fiind triplu amputat in urma unei actiuni militare in teatrul de operatii din Afganistan.

Întâlnirea între militarul român şi preşedintele american a avut loc în cadrul unei vizite mai largi a lui Barack Obama la militarii americani internaţi la Walter Reed, vizite pe care presedintele Obama le efectueaza frecvent in semn de apreciere pentru sacrificiile facute de militarii americani in teatrele de operatii.

Deşi cu dureri insuportabile, militarul roman a dat dovada de un respect deosebit fata de cel ce urma sa-l viziteze, el insistand sa fie imbracat cu o camasa si să aştepte aşezat pe scaun, nu întins în pat, in ciuda faptului ca are ambele picioare amputate din sold, una din maini din cot si are afectate grav organele interne .

Admiratia noastra este atat de mare pentru martirii trecuti in nefiinta, incat acordam foarte putin timp pentru eroii inca in viata – Elbert Hubbard.

Florinel Enache si presedintele Obama, fotografie oficiala Casa Alba
Florinel Enache si presedintele Obama, fotografie oficiala Casa Alba
In fotografie, apare si Lilly Pierce, o voluntară care este alaturi de militarul roman de când a ajuns în Statele Unite si care manageriaza o fundatie umanitara nonprofit, despre care am mai scris in paginile roarmy.ro: Apel umanitar pentru un erou.

Potrivit lui Lilly Pierce, aceasta este cea de-a doua vizita a presedintelui Obama la militarul roman, prima avand loc la scurt timp după ce subofiterul a ajuns la spitalul Walter Reed. Drept urmare, presedintele Obama i-a spus subofiterului roman „Că ştie că familia vine în vizită; i-a spus că arată mult mai bine, că s-a îngrăşat, că diferenţa între anul trecut şi acum este foarte mare”, a povestit Lilly Pierce.

Militarul roman are in continuare nevoie atat de sprijin emotional cat si material.

Detalii privind realizarea donaţiilor şi gestionarea fondurilor pot fi obţinute de la:
Doamna Lilly Pierce, Fundaţia Lillypad
6709 Stoneybrooke Lane, Alexandria VA 22306
Telefon: 571 275 9022, email: lillyanddave@gmail.com
Lilly Pierce, FDM, Paypal: lillyanddave@gmail.com

In fata suferintelor pe care le indura acest erou roman ne plecam capul cu respect, ceea ce ar trebui sa faca si institutiile statului roman si cetatenii acestei tari.

Sa revii acasa sanatos, EROU ROMAN!

RELATED ARTICLES

2 COMENTARII

  1. Domnule Dinu, Lilly vorbeste foarte bine si romana, pentru ca la origini este romanca. Deci puteti sa-i transmiteti mesajele in romana.

  2. Hello, Lilly !
    I want to THANK YOU, for all that you do for our military, Florin… I do not have enough words to exprime all that I feel…I apreciate very much all what you are doing…I want to apologize for my „bad language”…I saw the pictures with you and with your respectfuly President and his Wife with you and Florin and I felt somenthing that I can”t describe in words !
    So…Let me introduce myself…I am Chief med of 81 Mechanized Brigade from Romanian Army and I have a similare case in my Brigade, maybe you heard about him: Vasile Zbinca, who was fought in the same teathre as the Florin did.I want ask you to salute Florin from me !
    My name is Dinu Chioralia and I wish you all the best !!!
    Thank you again for your patiente for reading my mail.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE