joi, noiembrie 30, 2023
AcasăIn zona barfeiPleaca ai vostri,vin ai nostri, noi ramanem tot ca prostii- un articol...

Pleaca ai vostri,vin ai nostri, noi ramanem tot ca prostii- un articol ce capata raspuns de la ministrul Dobritoiu

Seful de la MApN, ministrul Dobritoiu,

Corneliu Dobritoiu
declara in urma cu ceva vreme ca este la curent cu problemele pensionarilor si ca el personal citeste bloguri si articole postate pe internet, pe teme militare. Acum face si aceasta dovada, articolul ”Pleaca ai vostri vin ai nostri, noi ramanem tot ca prostii capatand raspuns din partea sefului de la MApN.

Iata raspunsul ministrului Dobritoiu:

D-le Banceanu,
Din pacate, realitatile bugetare ale celorlalte institutii de forta ale statului d-lui Basescu, cu exceptia MApN, nu sunt in masura sa acopere efortul fiscal al cresterii plafonului pensiilor reduse, la nivelul avut in plata in decembrie 2010, datorita, in principal, MAI care are restante majore in asigurarea celorlalte drepturi la capitolul costurilor de personal(200 mil. euro). Aceasta situatie genereaza posibilitatea aparitiei unor discriminari intre pensionari, ceea ce reclama necesitatea, pe de o parte a renegocierii acordului cu FMI, in prima jumatate a lunii iulie a.c., pentru cresterea cifrei de deficit bugetar in scopul satisfacerii nevoilor financiare pentru a asigura plata tuturor drepturilor personalului activ si in rezerva incepand cu anul fiscal 2013.

Acesta este motivul pentru care rezolvarea problemei pensiilor diminuate va fi posibila in doua etape, prima fiind legiferata saptamana aceasta in Camera Deputatilor, iar in cea de-a doua etapa, incepand cu 2013 vom aduce cuantumul pensiilor reduse, in mod gradual, la nivelul din decembrie 2010.

Nu in ultimul rand, consider ca este nedrept sa ma invinovatiti de complicitati atata timp cat eu sunt un om a carui pensie este redusa cu 25%(deci am un interes direct pe aceasta tema). Este adevarat ca am pensia sistata, pe perioada cat voi indeplini aceasta functie, cum tot adevarat este ca nevoia refacerii acestei nedreptati criminale este acuta si camarazii mei sunt in suferinta, in cauza noastra comuna. Un alt aspect ce trebuie mentionat este ca pensiile care au fost marite ca urmare a rectificarii, vorramane in plata, iar daca in urma verificarii modului de recalculare a pensiilor de catre Curtea de Conturi vor rezulta nereguli(gandindu-ma ca au fost emise mai multe decizii de pensie cu valori diferite in baza aceleiasi baze de date), persoanele care au fost implicate in procesul de revizuire vor raspunde penal.

Al dvs., cu aceleasi intentii nealterate de vremelnicul periplu in fruntea MApN,
Gl.lt.(r) Corneliu Dobritoiu.

N.R. Continuand parca cele spuse de ministrul Dobritoiu, Mariana Campeanu, referindu-se la proiectele pe care specialistii din Ministerul Muncii le pregatesc pentru anul 2013, a mentionat intentia de a scoate pensiile militarilor din sistemul public de pensii.

”Vom incerca sa introducem sistemul de pensii ocupationale care este in toata lumea. Nu exista decat o singura tara in lume care are sistemul pensiilor militare in sistemul public. Vom scoate pensiile militarilor din sistemul public sau vom avea un capitol special in lege, asa cum este in Franta, unde exista o lege-cadru cu mai multe capitole pe diverse profesii. O sa studiem. Acest fapt nu se va intapla insa anul acesta ci anul viitor, cand consideram ca un guvern care se instaleaza pe o perioada de patru ani poate sa lucreze la o lege in tihna si sa o faca corecta” a spus doamna Campeanu.

Este interesant sa vezi atata bunavointa in rezolvarea unor probleme arzatoare ale unei categorii distincte de pensionari si totusi, acesti ministri si actualul guvern sa fie atacati permanent de o anumita ramura de pensionari militari pentru faptul ca nu au fost aduse pensiile la cuantumul din 2010.

De ce nu ar fi aduse si salariile tuturor categoriilor de bugetari la cuantumul din decembrie 2010? De ce anumiti pensionari sa aiba 10 cohones in timp ce activii sa aiba doar doua cum este normal? De ce bugetarii sa suporte in continuare taierile salariale si o anumita categorie de …….sa beneficieze inca de acum?

Concluzia mea este una singura: toate tipetele si urletele , uneori isterice, nu erau decat pentru bani si dorinta de a fi numiti pe anumite functii, nicidecum pentru ”onoarea militara ce le-a fost calcata in picioare”.

RELATED ARTICLES

1 COMENTARIU

 1. DE CE LEGEA 164/2001 A PENSIILOR MILITARE DE STAT , A FOST ANULATA DOAR PENTRU MILITARII DE CARIERA ????????
  In ziua de 13 iunie 2012 , la Camera Deputatilor s-a anulat de catre USL , sansa sa revina in 9 decembrie pe cai mari, deoarece a anulat P.L. 758/2011 , de catre USL avizata si aprobata la Senat si anulata tot de catre USL la Camera Deputatilor. Deci nu va deosebiti cu nimic de PDL, si mai ales PSD+UNPR.
  Ce parere aveti la ei se poate si la noi Nu???
  A aparut in MONITORUL OFICIAL nr. 64 din 26 ianuarie 2012 , LEGEA nr. 303 din 28 iunie 2004 (**republicata**)(*actualizata*)
  privind statutul judecatorilor si procurorilor (actualizata pana la data de 26 ianuarie 2012*)
  Si acum, atentie ce apare la ART. 82*)alin.7
  (7) Judecãtorii şi procurorii pot opta între pensia de serviciu şi pensia din sistemul public. JUDECATORII SI PROCURORII MILITARI POT OPTA INTRE PENSIA DE SERVICIU SI PENSIA MILITARA DE SERVICIU !!!!!….
  Intrebare: MAI EXISTA PENSIE MILITARA DE SERVICIU , DEOARECE PENTRU MILITARII DE CARIERA A FOST DESFIINTATA , SAU EI ATATA MERITA????
  Si la ART. 85*)alin.2
  (2) Pensiile de serviciu ale judecãtorilor şi procurorilor, precum şi pensiile de urmaş prevãzute la art. 84 se actualizeazã ori de câte ori se majoreazã indemnizaţia brutã lunarã a unui judecãtor şi procuror în activitate, în condiţii identice de funcţie, vechime şi grad al instanţei sau parchetului, cu luarea în considerare, în procent, a sporurilor intrate în baza de calcul la acordarea pensiei de serviciu, precum şi a sporului de vechime. Dacã în urma actualizãrii rezultã o pensie de serviciu mai micã, judecãtorul sau procurorul îşi poate pãstra pensia aflatã în platã.
  Deci la ei se poate ??!!!!!!!!!!!!!!!
  CE PARERE AVETI DE ACESTE PREVEDERI ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

ARHIVA

Most Popular