sâmbătă, iunie 15, 2024
AcasăActualitate militaraCeremonie de repatriere la Galati

Ceremonie de repatriere la Galati

Batalionul 280 Infanterie Mecanizata Sursa foto: mapn.ro
Potrivit MApN, joi, 21 iunie,incepand cu ora 15, va avea loc ceremonia de repatriere din teatrul de operaţii Afganistan a militarilor din compunerea Elementului de Comandă şi Control Zabul şi a Batalionului 1 Manevră, care va avea loc la sediul Batalionului 300 Infanterie Mecanizată „Sf. Andrei”, din Galaţi. Ceremonia se va desfasura in prezenta ministrului apărării, Corneliu Dobriţoiu.

Cei peste 650 de militari, care au încadrat timp de şase luni cele două structuri militare din Provincia Zabul, provin, în principal, din Brigada 282 Infanterie Mecanizată „Unirea Principatelor” şi, respectiv, din Batalionul 300 Infanterie Mecanizată „Sf. Andrei”, şi au fost înlocuiţi în teatrul de operaţii de militari ai Brigăzii 2 Vânători de Munte „Sarmizegetusa” şi ai Batalionului 21 Vânători de Munte „General Leonard Mociulschi”.

La activitate au fost invitate rude ale militarilor, cadre militare în activitate şi în rezervă şi reprezentanţi ai autorităţilor locale.Ceremonia de repatriere este una de suflet, ea marcand reintoarcerea in tara a militarilor, in opinia personala ea trebuind modificata ca si timp de desfasurare. Desfasurarea acestei activitati la cateva zile, poate saptamani de la data repatrierii efective, nu constituie decat o sursa de stres suplimentara pentru militarii si asa stresati peste masura de conditiile vitrege din teatrul de operatii.

Nu-mi ramane decat sa le doresc militarilor romani bun venit acasa si sa le multumesc pentru cum au reprezentat Romania la peste 4000 de km de casa si in conditii atat de vitrege. Doar cine nu a fost acolo nu stie prin ce trec acesti militari.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE