duminică, septembrie 24, 2023
AcasăActualitate militaraPlanul de scolarizare in MApN pentru anul 2011-2012

Planul de scolarizare in MApN pentru anul 2011-2012

Birourile de Informare, Recrutare din toata tara cauta candidati interesati sa devina ofiteri sau maistri militari in cadrul Ministerului Apararii Nationale. Pe site-ul MApN a fost postat planul de scolarizare in institutiile militare de invatamint pentru anul 2011-2012.

Situatia locurilor puse la dispozitie de minister se prezinta in felul urmator:

1. ÎNVĂŢĂMÂNT PENTRU ŞCOLARIZAREA OFIŢERILOR-FILIERA DIRECTĂ
Studii universitare de licenţă – învăţământ cu frecvenţă:

-Academia Forţelor Terestre “Nicolae Bălcescu”: 355 de locuri din care 43 pentru candidati de sex feminin;
-Academia Forţelor Aeriene “Henri Coandă”: 96 de locuri din care 17 pentru candidati de sex feminin;
-Academia Navală “Mircea cel Bătrân”: 40 de locuri din care 4 pentru candidati de sex feminin;
-Academia Tehnică Militară: 316 locuri din care 6 pentru candidati de sex feminin;
-Institutul Medico-Militar 46 de locuri.

Cursuri pentru formarea ofiţerilor în activitate pe filieră indirectă : 50 de locuri.

2. ÎNVĂŢĂMÂNT PENTRU FORMAREA MAIŞTRILOR MILITARI ŞI SUBOFIŢERILOR
FILIERA DIRECTĂ
Învăţământ postliceal pentru formarea maiştrilor militari:

-Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre“Basarab I”: 156 de locuri din care 13 pentru candidati de sex feminin;
-Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Aeriene “Traian Vuia”: 117 locuri din care 16 pentru candidati de sex feminin;
-Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Navale “Amiral I. Murgescu”: 40 de locuri din care 4 pentru candidati de sex feminin;

Formare subofiţeri în activitate pe filieră indirectă: 610 locuri din care 93 pentru candidati de sex feminin;

3. ÎNVĂŢĂMÂNT LICEAL MILITAR

Învăţământ liceal militar 360 de locuri din care 60 pentru candidati de sex feminin pentru ciclul inferior (clasa a IX-a) si 373 de locuri din care 60 pentru candidati de sex feminin.

Situatia detaliata o puteti vedea aici: plan_scolarizare_2011-2012

RELATED ARTICLES

11 COMENTARII

 1. Emanuel, armata are nevoie mare de soldati profesionisti deci, ceea ce trebuie sa faci este sa lasi telefonul deoparte si sa mergi la centrul militar zonal sau de sector, unde vei fi indrumat pentru urmarea unei cariere in minister. Acolo vei afla tot ceea ce trebuie sa stii si pasii ce trebuiesc urmati.

 2. Va salut! Sunt din bucuresti si vreau sa ma angajez in armata ca soldat platit, ideea e k la nr de la centrul militar din care fac parte, nu raspunde nimeni, in plus am intrebat pe un soldat ce sa fac si el mi-a spus k nu mai sunt locuri…Ma poate ajuta cineva? Va Multumesc!

 3. Denis, din fericire se pare ca nu mai sunt. Probabil celor de la mapn le-a intrat morcovul dupa caderea capetelor incoronate (Chirita si Ion Marian)si dupa ce locotenentul din piata Universitatii a dat publicitatii scrisoarea in care prezinta deficientele filierei indirecte. Si sincer, eu ma bucur ca nu mai sunt locuri, pentru ca prin aceste locuri s-a rezolvat doar deprofesionalizarea armatei.

 4. Si eu m am luptat frate cu morile de vant o gramada ani si in sfarsit s a gasit cineva sa faca drepatate un ”NENE” care s a gandit si la noi SGV, a facut un flagrant in August 2010 si i a prins pe spagari, nu pe toti dar suficienti, doar 80 de caporali vreo 2 generali cateva femei de serviciu si evident subofiteri si ofiteri din Armata Romaniei cea profesionista bineinteles cu care ma judec de 1 an si pare ca nu se mai termina….. sa speram ca de acum nu se vor mai face manevre la nivelul asta… Doamne ajuta!!

 5. Buna,eu sunt SGV.,am terminat facultatea anul trecut, pot sa dau la ofiteri ?anul trecut stiu ca nu sa mai putut da de la sgv la ofiteri,nu inteleg de ce nu avem dreptul ,facem parte din alta rasa ,de ce se fac discriminari..si nu avem si noi dreptul sa dam.??

 6. pai, logic. Beizadelele nu pot sa faca sc. mil. ca e „grele” dar un USH plus o angajare pe la vreo unitate din teritoriu si pe urma mari strategi la centru. Daca sunt mai tantavani ii fac subofiteri l a „Apelul de seara” sa mance si gura lor ceva. Si uite asa avem o armata de „profesionisti” care nu au vreo legatura cu institutia. Ce repartitii prin garnizoane uitate, acasa draga sa nu sufere puiul. Si cand te gandesti ca pentru coeficiientii functiilor au negociat niste civili, au aplicat legea nemteasca cu cuvinte romanesti si intelesuri romanesti. Au distrus corpul M.m. si subof.

 7. pentru ca le urmam exemplul americanilor nu ??????????
  din maistru militar cu 3 ani de scoala militara si o facultate nu se poate sa fie ofiter…….dar din sgv cu facultate se poate ……
  „CA ASA E IN TENIS ” vorba lui Toma Caragiu

 8. orice institutie militara are doar locuri acreditate de stat,normal!…nu exista locuri in academia fortelor aeriene si nici la celelalte institutii militare la care sa platesti scolarizarea(academia tehnica excepite).
  cu placere:D

 9. Vreau si eu sa stiu care sunt costurile de scolarizare ale academiei fortelor aeriene, si daca exista locuri acreditate de stat va rog

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

ARHIVA

Most Popular