miercuri, februarie 21, 2024
AcasăLegislatiePlangere penala impotriva sefei Directiei Financiar Contabile din MApN - Gl.bg. Maria...

Plangere penala impotriva sefei Directiei Financiar Contabile din MApN – Gl.bg. Maria LUPU – depusa de SCMD la parchet.

Catre,
PARCHETUL DE PE LANGA INALTA CURTE DE CASATIE SI JUSTITIE
Doamnei Procuror General LAURA CODRUTA KOVESI
Doamnă Procuror General,

Subscrisul Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate, cu sediul în Bucureşti, Bd. Poligrafiei nr. 4, sector 1, e-mail secretariatscmd@yahoo.com, tel. 021.668.34.67, în calitate de reprezentant legal al membrilor săi care sunt părţi vătămate, fac prezenta plângere împotriva făptuitorului general de brigadă Lupu Maria, şeful Direcţiei Finaciar-Contabile din Ministerul Apărării Naţionale, instituţie cu sediul în Bucureşti, str. Izvor nr. 110, sector 5, pentru comiterea faptei prevăzute şi pedepsite de art. 70 din Legea nr. 164/2001, art. 147 din Legea nr. 19/2000 coroborat cu art. 7 alin 1 din Legea 119/2010, coroborate cu art. 289 alin 1 din Codul Penal.
Potrivit art. 4 Din Legea nr. 119/2010 privind stabilirea unor măsuri în domeniul pensiilor, recalcularea pensiilor se realizează de către instituţiile în evidenţa cărora se află persoanele beneficiare într-o perioadă de 5 luni de la intrarea în vigoare a normelor metodologice, pentru persoanele prevăzute la art. 1 lit. a) şi b). Legea nr. 119/2010 prevede la art. 5 alin 4 că pentru perioadele care constituie stagii de cotizare şi pentru care nu pot fi dovedite venituri de natură salarială – situaţie excepţională în cazul unui militar- se utilizează salariul mediu brut pe economie.
Generalizând în mod nelegal o situaţie de excepţie, doamna general Lupu a dispus emiterea adeverinţelor de venit pentru militari, avem în vedere membrii sindicatului nostru şi nu numai, la salariul mediu brut şi pentru perioadele pentru care pot fi dovedite veniturile salariale. Sunt deja emise mii de astfel de adeverinţe falsificate şi procesul se intensifică pe măsura aproprierii termenului impus pentru diminuarea pensiilor militare. O parte dintre aceste adeverinţe vor fi depuse la dosarul cauzei. Falsificarea adeverinţelor este admisă public de făptuitoarea Lupu Maria în interviuri, comunicate şi articole. Infractiunea de abuz in serviciu se refera in acest caz la aducerea la indeplinire a completarii documentelor de venit de catre subordonati, documente insusite de doamna General prin declaratii publice personale. Anexăm, în acest sens, nr. 50(15-21 Decembrie 2010) din Observatorul Militar. Făptuitoarea Lupu Maria a susţinut următoarele:” Aşa cum prevede Legea nr. 119/2010,adeverinţele de venit din care lipsesc date vor fi completate provizoriu cu salariul mediu brut pe economie, urmând ca, pe măsura identificării documentelor doveditoare, să se completeze şi aceste date, în regim de urgenţă, de centrele militare.
Acolo unde există situaţii în care adeverinţele nu sunt completate cu toate veniturile realizate, pensionarii militari vor primi drepturile cuvenite, retroactiv.”
Legea nu prevede că pensiile militare vor fi recalculate(diminuate) pe baza unor adeverinţe incomplete, iar utilizarea salariului mediu pentru a „umple” golurile lăsate prin indolenţa, rea – credinţă, incompetenţă constituie infracţiunea de fals intelectual.
În dovedirea plângerii înţelegem să ne folosim de proba cu martori, acte, expertiză .
De asemenea, solicităm şi obligarea făptuitorului la plata despăgubirilor civile constând în daune materiale, pentru fiecare membru de sindicat pagubit în parte şi morale.

Data, Semnătura,

___________ Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate Preşedinte,
Col(r) dr. Dogaru Mircea

Sursa: SCMD

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE