sâmbătă, februarie 24, 2024
AcasăActualitate militaraPensiile militarilor s-au recalculat degeaba. Meleșcanu spune că au crescut cheltuielile

Pensiile militarilor s-au recalculat degeaba. Meleșcanu spune că au crescut cheltuielile

„La ora actuală, bugetul MApN pe cheltuieli de salarii şi pensii, că se plătesc din bugetul MApN, este mai mare cu aproximativ 20% decât a fost anul trecut, înainte de recalcularea pensiilor, din două motive”, a spus, în cadrul unei emisiuni TV, fostul ministru al Apărării, Teodor Meleșcanu.

„Pentru că într-adevăr, au crescut unele pensii şi efortul bugetar e mai mare, acele aşa-zise pensii nesimţite, pe care le avea un număr foarte redus de militari, nu au compensat. Nimeni nu spune un lucru extrem de simplu, şi anume că trecând pensiile militare la sistemul public de pensii, militarii trebuie să plătească, din acest an, de când s-a aplicat sistemul, contribuţiile la CAS”, a explicat acesta.

Citeste articolul integral pe capital.ro

RELATED ARTICLES

1 COMENTARIU

  1. De ce nu-i explica nimeni „domnului” Melescanu ca este paralel cu subiectul si nu este singurul si uitati de ce: inainte de 1989 statul lua din bugetul armatei sumele necesare fondului de pensii astfel ele nu apareau in niciun fel pe statul de plata fiind obligatia angajatorului sa verse acesti bani catre sistemul de pensii militar. Incepand cu anul 1993 sau adaugat acestor contributii una luata direct din solda individuala si nu din fondul general de salarii si anume CPS-ul care inseamna Contributie Pensie Suplimentara care se plateste de atunci dar este demonstrabila cu documente individuale cum ar fii fluturasul de salarii abia de cand au fost dati asemenea fluturasi in armata. Asa ca niste oameni cu suflu ar putea sa le explice si altora ca Melescanu ca nu au dreptate si mananca bors degeaba. Intrebati orice cadru militar iesit la pensie sa va arate fluturasii de salariu si astfel se poate demonstra.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE