marți, noiembrie 28, 2023
AcasăLegislatieOprea vrea soldati "profesionisti" in armata, nu "voluntari".

Oprea vrea soldati „profesionisti” in armata, nu „voluntari”.

Gabriel Oprea, ministrul Apararii, vrea ca soldatii si gradatii voluntari sa fie numiti de acum incolo „soldati si gradati profesionisti”, si doreste ca soldatii sa poata fi inaintati in grad in mod exceptional, fara alte criterii de conditionare.

Gabriel Oprea, presedinte al UNPR, a depus la inceputul acestei saptamani la Camera Deputatilor o initativa legislativa pentru modificarea si completarea Legii nr. 384/2006 privind statutul soldatilor si gradatilor voluntari, se arata intr-un comunicat UNPR, remis Ziare.com.

Prin demersul legislativ se urmareste, in principal, inlocuirea expresiei „soldati si gradati voluntari” cu „soldati si gradati profesionisti” in Legea nr. 384/2006 si in alte acte normative.

Se mai doreste si crearea posibilitatii ca soldatii si gradatii in activitate sa poata fi inaintati intr-unul din gradele de fruntas, caporal clasa a III-a, clasa a II-a sau clasa I, in mod exceptional, fara sa fie conditionati de alte criterii.

Ministrul isi motiveaza demersul prin faptul ca soldatii care se inroleaza voluntar in aramata, conform Legii nr. 384/2006, sunt remunerati si beneficiaza de alte drepturi isi manifesta dorinta de a facte parte din aceasta categorie de personal militar profesionist, motiv pentru care ar trebui sa fie numiti „soldati profesionisti”.

Modificarile propuse ar urma sa asigure cresterea moralului si motivatiei acestei categorii de personal pentru participarea la astfel de activitati si a atractivitatii pentru aceasta profesie militara, se mai arata in sursa citata.

Alaturi de deputatul Gabriel Oprea, initiativa legislativa este semnata de deputatii George Scutaru, Eugen Nicolicea si Eugen Bejinariu. Deputatul Gabriel Oprea va sustine propunerea legislativa in plenul Camerei Deputatilor, in calitate de initiator.

Sursa: ziare.com

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

ARHIVA

Most Popular