sâmbătă, septembrie 23, 2023
AcasăPoliticaOnoare militara sau politica? Asta-i intrebarea!

Onoare militara sau politica? Asta-i intrebarea!

Senatorul George Severin a cerut, intr-o conferinţă de presă, demisia consilierilor locali Viorel Bondoc, Marian Dulă şi Lucian Cercel. Cei trei sunt ofiţeri în rezervă, iar Severin vrea să vadă solidaritatea acestora cu privire la micşorarea pensiilor. Severin susţine că singurul gest care poate fi făcut de un ofiţer al armatei române în momentul de faţă este să plece de lângă un asemenea Guvern.

„Fac un apel public către consilierii ofiţeri în rezervă, din PDL: Lucian Cercel, Marian Dulă şi Viorel Bondoc, să arate dacă se solidarizează cu camarazii lor şi dacă îi interesează mai mult o funcţie temporară de consilier decât solidaritatea cu camarazii şi oamenii lângă care au muncit şi au trăit. Singurul gest pe care un ofiţer al Armatei Române îl poate face în acest moment este să se rupă de lângă un asemenea Guvern şi un asemenea regim”, a spus Severin.

Cum reactioneaza domnii colonei a caror onoare a fost calcata in picioare prin reducerea unui drept legal si al caror statut a fost desfiintat?
Exact cum ne asteptam: fac temenele in curtea partidului poate,poate zboara vantul care le bate acum prin buzunare.

„Domnul Severin ar fi trebuit să pună în practică sfatul acesta când a plecat de la PDL, să-şi fi dat demisia dumnealui, când nu i-a mai convenit politica partidului”, a replicat consilierul Viorel Bondoc, probabil acesta neavand habar că senatorul Georgică Severin şi-a dat demisia pe 24 august, din PDL.
„Bineînţeles că nu-mi convine această scădere temporară a pensiei, dar o consider o măsură necesară care va fi, ulterior, revizuită. În altă ordine de idei, eu am fost ales de electoratul câmpinean, deci reprezint interesele câmpinenilor. Ce e sus, aşa, la nivele mari, mă depăşeşte situaţia”.

Acum venim noi si-l intrebam pe d-l COLONEL in rezerva: in electoratul campinean nu sunt si cadre militare in rezerva? Cum sprijiniti dumneavoastra domnule COLONEL militarii rezervisti care probabil v-au ales consilier tocmai pentru faptul ca erati colegi de suferinta, pentru ca erati unul de-al lor………
Probabil ca trebuie sa va reamintesc ce grad aveti: COLONEL, altfel nu se explica cum de va depasesc situatiile la nivele mari. Stau si ma intreb, oare cum ati ajuns colonel?
Consilierul Marian Dulă a fost ceva mai atent in declaratii:
„De la camarazii mei din Câmpina, am aflat că au venit doar două decizii pe stil nou, decizii de pensii. Nu vreau să fac propagandă nici Guvernului, că o pensie este mai mare decât a fost până acum, în schimb, una este mai mică. Eu am primit în contul meu, mai puţin. Nu am primit nicio decizie, nu pot să spun că e pensia mai mare sau mai mică. Nu o să mă descurc cu banii pe care i-am primit. Sunt alături de colegii mei din Asociaţie sau ceilalţi pensionari din Câmpina. Îmi pare rău că s-a procedat în felul acesta, putea să ia Ministrul Apărării o altă măsură, după ce vin deciziile, după aceea să înceapă distribuirea noilor pensii, mai mici sau mai mari. Deocamdată, noi am fost surprinşi că am găsit în conturile noastre, bani mai puţini. Nu ştiu dacă asta o să fie pensia viitoare. După ce vin deciziile de pensii, normal, o să fac contestaţie, cum scrie în lege”.

Singurul care declara ca va fi alaturi de colegi in lupta pentru recastigarea pensiilor este consilierul Lucian Cercel : „Deocamdată, până nu am o decizie, prin care să văd dacă îmi creşte sau îmi scade pensia, nu pot să iau nicio măsură. Voi fi alături de ceilalţi colegi, camarazi de-ai mei şi voi urma calea legală, pentru a-mi obţine din nou, drepturile de ofiţer”.

Comentariile va apartin, noua acest episod ne-a lasat un gust amar.

Onoarea si demnitatea militarilor sunt deja de domeniul trecutului. Lupta pentru putere, jocurile politice, speranta intr-un venit nemuncit au luat locul la ceea ce a dus armata pe un loc fruntas in sondajele privind increderea populatiei in institutiile statului : ONOAREA,CREDINTA si DEMNITATEA.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

ARHIVA

Most Popular