marți, iulie 23, 2024
AcasăActualitate militaraO noua aeronavă de transport scurt-mediu curier de tipul C-27J SPARTAN va...

O noua aeronavă de transport scurt-mediu curier de tipul C-27J SPARTAN va intra în dotarea Forţelor Aeriene Române

Spartan C-27J
Spartan C-27J
Ministerul Apararii Nationale anunta ca cea de-a şasea aeronavă de transport scurt-mediu curier de tipul C-27J SPARTAN va intra în dotarea Forţelor Aeriene Române. MApN face joi o prezentare a flotei de transport lung şi mediu curier precum şi a elicopterelor IAR 330 Puma ale Forţelor Aeriene.

Cea de-a sasea aeronava Spartan face parte dintr-un lot de sapte comandat de Romania cu multa vreme in urma, aceasta aeronava fiind echipată pentru misiuni de evacuare medicală (MEDEVAC), avand ca destinatie intervenţiile sanitare şi de urgenţă.

De asemenea, Ministerul Apărării Naţionale va face o prezentare a flotei de transport lung şi mediu curier precum şi a elicopterelor IAR 330 Puma ale Forţelor Aeriene. Acestea sunt destinate îndeplinirii misiunilor de evacuare medicală, transportului de trupe şi materiale.

Prezentarea va avea loc joi, 10 octombrie, la sediul Flotilei 90 Transport Aerian, de la ora 14.00, la eveniment participand ministrul apărării naţionale, Mircea Duşa, şi seful Statului Major General, general-locotenent Ştefan Dănilă.

Ministerul Apărării Naţionale a încheiat în decembrie 2007 un contract cu firma italiană Alenia Aeronautica, parte a grupului Fin Meccanica, în valoare de 217 milioane euro pentru achiziţia a şapte avioane de tip C-27J Spartan.

„Contractul pentru achiziţia avionului C-27J Spartan a fost semnat între Ministerul Apărării Naţionale şi Alenia Aeronautica SpA în decembrie 2007, iar primele avioane au fost livrate in 2010. Contractul prevede achiziţia a şapte avioane de transport scurt/mediu curier şi un pachet de suport logistic iniţial care va conţine şi simulatorul de zbor. Au fost organizate şi absolvite stagii de pregătire a personalului în Italia, care au inclus instruire teoretică, instruire pe simulator şi în zbor pentru piloţii selectaţi să opereze avionul, precum şi pregătire specializată pentru personalul tehnico-ingineresc (avionică, sistem de propulsie, motoare, armament, celula)”, informează Forţele Aeriene Române pe site-ul www.roaf.ro.

RELATED ARTICLES

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE