duminică, septembrie 24, 2023
AcasăActualitate militaraNoul sef al SMFT: general de brigada Ariton Ionita

Noul sef al SMFT: general de brigada Ariton Ionita

Asa cum precizam intr-un articol ieri, generalul de brigada Ariton Ionita a fost investit astazi in functia de sef al Statului Major al Fortelor Terestre, conform unui comunicat al ministerului apararii nationale,publicat astazi pe site-ul oficial.

Prezentam comunicatul MApN exact asa cum a fost dat publicitatii:

Joi, 13 ianuarie, în prezenţa ministrului apărării naţionale Gabriel Oprea, la sediul Statului Major al Forţelor Terestre s-a desfăşurat ceremonia de învestire în funcţia de şef al Statului Major al Forţelor Terestre a generalului de brigadă Ariton Ioniţă.

La ceremonie au participat secretarii de stat Viorel Oancea şi Mihail Vasile-Ozunu, şeful Statului Major General, generalul-maior Ştefan Dănilă, generali şi ofiţeri din Ministerul Apărării Naţionale, ataşaţi militari din state membre ale NATO.

În cadrul ceremoniei a fost citit ordinul ministrului apărării naţionale de numire în funcţie a generalului de brigadă Ioniţă Ariton. A urmat predarea-primirea comenzii Statului Major al Forţelor Terestre şi a steagului de identificare al acestei categorii de forţe.

Ministrul Gabriel Oprea a apreciat activitatea desfăşurată de generalul-locotenent Ghica-Radu la conducerea Forţelor Terestre şi i-a urat succes în noua funcţie încredinţată, ca locţiitor al şefului Statului Major General. Totodată, ministrul şi-a exprimat convingerea că generalul de brigadă Ariton Ioniţă va îndeplini, cu determinare şi responsabilitate, mandatul la conducere a acestei categorii de forţe.
„Sunt preocupat de creşterea gradului de protecţie a militarilor noştri care acţionează peste hotare şi aceasta este şi una dintre cele mai importante sarcini a echipei pe care o conduceţi de astăzi, domnule general Ioniţă, la nivelul Statului Major al Forţelor Terestre. Avem voinţa şi soluţiile necesare pentru ca, în ciuda constrângerilor bugetare, misiunile şi obiectivele de instruire prevăzute a se realiza să fie îndeplinite. Voi rămâne în continuare preocupat de asigurarea drepturilor financiare pentru personalul ministerului, de apărarea drepturilor şi primirea pensiilor de către militarii rezervişti, de asigurarea asistenţei medicale şi a unor condiţii corespunzătoare de locuit, hrănire, echipare şi cazare pentru întreg personalul, precum şi de selecţia şi perfecţionarea resursei umane. În această direcţie trebuie să se înscrie şi perspectivele Forţelor Terestre Române, care vor avea în continuare cea mai importantă contribuţie numerică la efectivele ce vor desfăşura misiuni în afara teritoriului naţional”, a subliniat ministrul Gabriel Oprea.

* * *

Generalul de brigadă Ariton Ioniţă a absolvit ca şef de promoţie, atât Şcoala Militară de Ofiţeri de Geniu de la Râmnicu-Vâlcea (în anul 1982), cât şi Facultatea de comandă şi stat major, Secţia Geniu, din cadrul Academiei Militare (1989). A absolvit Colegiul de comandă şi stat major – Cursul postuniversitar de conducere comandanţi de brigăzi (1995) şi Colegiul Naţional de Apărare (2007). Şi-a început cariera la Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri de Geniu, Construcţii şi Căi Ferate, unde a îndeplinit funcţii de comandant de pluton şi companie. În perioada 1989-1991, a fost comandantul Batalionului Instrucţie-Experimentări din cadrul Centrului de Instrucţie al Geniului, ulterior primind responsabilităţi în Comandamentul Trupelor de Geniu şi în Comandamentul Trupelor de Uscat. Începând cu anul 1999, a îndeplinit funcţii de conducere la diferite nivele în Statul Major al Forţelor Terestre şi, în ianuarie 2009, a fost numit comandant al Brigăzii 10 Geniu „Dunărea de Jos” şi al Garnizoanei Brăila.

Sursa: mapn

RELATED ARTICLES

1 COMENTARIU

  1. Felicitari domnule general!Sper din suflet sa nu uitati problemele militarilor din garnizoana unde ati fost comandant!Sunt multe dar nu nerezorvabile!Statutul SGV e ambiguu…stiti asta in consecinta va imploram sa interveniti la cele mai inalte esaloane pentru a avea si noi „cei mici” la sfarsitul carierei un ajutor de la stat!La 45 de ani suntem dati afara ca niste masele stricate! Dreptul la o pensie e cea mai stringenta problema a noastra domnule general!Va rugam ganditi-va si la noi!Cu respect….

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

ARHIVA

Most Popular