miercuri, decembrie 6, 2023
AcasăActualitate militaraJandarmeria Romana- SMFT, cooperare in domeniul formarii personalului

Jandarmeria Romana- SMFT, cooperare in domeniul formarii personalului

Marți, 28 iulie a.c., la sediul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, general-maior Mircea Olaru, inspectorul general al Jandarmeriei Române și general-maior dr. Dumitru Scarlat, șeful Statului Major al Forțelor Terestre, au semnat Planul de Cooperare între Statul Major al Forțelor Terestre din Ministerul Apărării Naționale și Inspectoratul General al Jandarmeriei Române din Ministerul Afacerilor Interne privind pregătirea de specialitate a personalului.

Scopul planului de lucru bilateral stabilește cadrul normativ specific pentru pregătirea de specialitate a ofițerilor și subofițerilor celor două structuri, iar obiectivul principal al acestuia constă în formarea, perfecționarea, evaluarea și/ sau autorizarea personalului prin desfășurarea de cursuri în cadrul instituțiilor de învățământ aparținând celor două structuri, pe bază de reciprocitate.

Pentru anul de învățământ 2015-2016, Jandarmeria Română va organiza stagii de pregătire pentru personalul MApN, în domenii specifice, precum: cursuri de criminalistică, cursuri de formare monitori intervenție profesională, precum și cursuri de perfecționare subunități mobile.

În baza acestui plan de cooperare, Statul Major al Forțelor Terestre va organiza stagii de pregătire în beneficiul personalului Jandarmeriei, astfel: cursuri de specializare în domeniul cercetării, detecției, monitorizării și managementului incidentelor CBRN, precum și cursuri de specializare în domeniul cercetării, detecției, recunoașterii și identificării munițiilor explozive convenționale și a dispozitivelor explozive improvizate.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

ARHIVA

Most Popular