vineri, iunie 21, 2024
AcasăActualitate militaraExterneNoi rotiri de trupe romanesti in Afganistan

Noi rotiri de trupe romanesti in Afganistan

Militari romani in Afganistan
La Galaţia avut loc astazi ceremonia prilejuită de plecarea în teatrul de operaţii Afganistan a Elementului de Comandă şi Control Zabul(CTZ) şi a Batalionului 300 Infanterie Mecanizată „Sf. Andrei”. In urma cu doar cateva zile, la sediul Comandamentului Logistic Intrunit, a avut loc ceremonia de repatriere a Elementului National de Sprijin.

La ceremonie au fost prezente personalitati militare, civile, membrii ai familiilor militarilor si insusi ministrul apararii.

In discursul sustinut, ministrul Oprea a declarat:

„Am trăit, în ultimii doi ani, una dintre cele mai grele perioade din istoria noastră recentă. Am luat măsuri excepţionale într-o perioadă grea pentru toată lumea, criza mondială fără precedent având efecte puternice şi în societatea românească. Din păcate, nici militarii nu au fost feriţi de efectele acestei recesiuni mondiale, iar prima grijă este să asigure un trai decent pentru copiii lor, pentru familiile lor. Cunosc şi înţeleg toate aceste greutăţi şi vă asigur că am făcut şi voi face tot ce ţine de responsabilitatea ministrului Apărării pentru ca militarii să aibă parte de un trai decent. După cum aţi văzut, niciun om nu a plecat din Armată. Aşa cum spuneam: cu toţii formăm marea familie a Armatei Române şi nu lăsăm pe nimeni în urmă”

Ministrul nu a uitat sa mentioneze faptul ca, inclusiv în condiţiile „actualului buget de avarie, armata îşi îndeplineşte misiunile, iar militarii sunt un model pentru fiecare român„.

Au fost lăudate calităţile militarilor români din teatrele de operaţii rememorându-i pe cei care au murit în misiune.

„Astăzi, sunteţi cei mai respectaţi şi cei mai apreciaţi ambasadori ai imaginii României în lume”, le-a mai spus el militarilor, avertizându-i că, deşi s-au luat măsurile necesare pentru creşterea siguranţei trupelor care acţionează în Afganistan, această ţară ” este şi va rămâne un mediu de securitate complex şi cu multe pericole”.

Ceea ce nu spune ministrul, probabil din jena, este faptul ca in mintea opiniei publice romanesti persista si la aceasta data ideea ca militarii romani pleaca in teatrul de operatii pentru bani. Nu spun ca nu ar fi adevarat…….salariul unui cadru militar a ajuns de mizerie comparativ cu societatea civila, dar………………

Si in alte state militarii pleaca pe bani mult mai frumosi si sunt foarte respectati pentru ceea ce fac, pentru ca ceea ce fac este impus TARII in urma unor tratate internationale semnate si parafate de conducerea tarilor respective.

Daca cei de la conducerea tarii nu aprobau intrarea Romaniei in NATO si nu isi asumau anumite raspunderi, militarii romani erau acum bine mersi(probabil), in sinaul familiei si nu undeva la peste 4000 de km departare.

Deci stimati cititori, sa respectam acesti oameni, macar pentru experienta cu care se intorc dintr-o zona de conflict si pentru ca aduc permanent Romania intr-o imagine favorabila.

Sa le ajute Dumnezeu sa se intoarca cu bine acasa.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE