duminică, aprilie 14, 2024
AcasăActualitate militaraNoi exercitii militare desfasurate in aceasta saptamana

Noi exercitii militare desfasurate in aceasta saptamana

In contextul situatiei nu foarte roza din vecinatate, exercitiile militare desfasurate de militarii romani continua cu doua noi exercitii de amploare desfasurate atat de marinarii militari cat si de vanatorii de munte de la Vatra Dornei.

Exercitiul „VECTORUL 2014”

Peste 1.600 de marinari militari participă la exerciţiul „Vectorul 2014”, care se desfăşoară în perioada 5-9 mai, în apele teritoriale ale României şi în apele internaţionale ale Mării Negre. Exerciţiul „Vectorul” se desfăşoară în fiecare an, pentru antrenarea tuturor structurilor din Forţele Navale în vederea îndeplinirii în bune condiţii a misiunilor încredinţate. MApN nu uita sa mentioneze in comunicat faptul ca exerciţiul a fost planificat cu un an înainte de execuţie şi este inclus în planul cu principalele activităţi al Statului Major al Fortelor Navale.

Modulul de pregătire „Platinum Lynx” al BSRF 14

Modulul de pregătire „Platinum Lynx” al exerciţiului multinaţional „Black Sea Rotational Force 14” (BSRF 14) se va desfăşura, în perioada 5-16 mai, în poligonul Rotunda şi garnizoana Vatra Dornei, judeţul Suceava.

Militarii Batalionului 17 Vânători de Munte, de la Vatra Dornei, şi infanterişti marini americani vor executa antrenamente în comun care includ exerciţii tactice cu trageri de luptă cu armamentul din dotare, exerciţii tactice în teren, acordarea primului ajutor în zonele de operaţii, instrucţie alpină.

Asa cum ne-au obisnuit, militarii implicati in exercitiu, vor desfăşura sâmbătă, 10 mai, si o acţiune în folosul comunităţii din localitatea Ciocăneşti, care va consta în împrejmuirea şcolii generale din localitate.

BSRF-14 este un exerciţiu anual, condus de Comandamentul Forţelor Infanteriei Marine Americane dislocate în Europa (MARFOREUR) şi se desfăşoară în zona Mării Negre, în Balcani şi regiunea Caucazului. Acesta are drept scop creşterea nivelului de interoperabilitate, prin antrenarea militarilor în vederea participării la operaţii de menţinere a păcii şi de contra-insurgenţă. Exerciţiul a fost planificat cu un an înainte de desfăşurare şi este inclus în Planul cu principalele activităţi ale Statului Major General.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE