miercuri, aprilie 24, 2024
AcasăActualitate militaraMos Craciun are SI sange kaki

Mos Craciun are SI sange kaki

Cand vorbim de Craciun, gandul ne duce instantaneu la sarbatori, la familie. Si pentru militarii romani, chiar daca sunt ei mai duri in aparenta, spiritul Craciunului se infiripeaza usor. In tara sau in teatrele de operatii, gandurile lor se indreapta catre cei dragi si nu numai…si poate exemplul lor ar trebui urmat de intreaga societate romaneasca.

48 de militari ai Brigăzii 8 LAROM „Alexandru Ioan Cuza” au donat sânge în cadrul campaniei „În sprijinul aproapelui”, la Centrul de Transfuzie Sanguină Vrancea.

Foto: facebook/mapn

Cu tichetele de masă obţinute de către militari în urma desfăşurării acţiunii umanitare, dar şi cu donaţiile în bani ale personalului brigăzii, s-au achiziţionat cadouri, care au fost dăruite copiilor cu dizabilităţi din Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă „Elena Doamna” din Focşani, în cadrul serbării de Moş Crăciun.

Gestul umanitar s-a născut din dorinţa militarilor Brigăzii 8 LAROM de a aduce o rază de lumină în sufletul acestor fiinţe nevinovate, printr-un mic gest creştinesc, în apropierea Sărbătorii Naşterii Domnului.

„Tati, Moş Crăciun ştie să înoate!”

Foto: facebook.com/mapn
Pentru copiii scafandrilor militari moşul nu a venit cu sania trasă de reni ci …din adâncurile Mării Negre. Încărcat cu daruri, Moşul a înotat din greu până să ajungă la cei mici, a trecut pe sub remorcherul “Grozavul” şi a ieşit de sub apă în apropierea navei „Midia”, acolo unde îl aşteptau nerăbdători şi impresionaţi de calităţile Moşului, copii militarilor.

Foto: facebook.com/mapn
În perioada premergătoare Crăciunului, copiii militarilor, alături de părinţi, l-au întâmpinat pe Moş Crăciun, care a aterizat cu un elicopter IAR-330 Puma, la Baza 90 Transport Aerian. Moşul a oferit cadouri şi dulciuri, în funcţie de poeziile, cântecele şi colindele prezentate de cei mici. Atmosfera de sărbătoare a continuat şi la Statul Major al Forţelor Aeriene unde Ansamblul Andantino, din cadrul Cercului Militar Naţional, a susţinut un spectacol de colinde, dansuri şi cântece de Crăciun.

foto: facebook.com/mapn
Militari, aparţinând subunităţilor de brigadă din Brigada 18 Infanterie ,,Banat”, au donat sânge la Centrul de recoltare, iar din fondurile rezultate, au cumpărat cadouri pe care le-au distribuit copiilor din ,,Centrul de recuperare şi reabilitare neuropsihiatrică pentru copii” din Timişoara.

foto: facebook.com/mapn
Pe 19 decembrie, membrii Fundaţiei „Capela Militară Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul”, Focşani, l-au primit pe Moş Crăciun, în curtea Bisericii militare. Cu această ocazie, Muzica Militară a garnizoanei Focşani a susţinut un program de colinde, alături de tinerii din cadrul proiectului „O şansă pentru fiecare”.

Vineri, 20 decembrie ne-am transformat în promotorii lui Moş Crăciun şi astfel o echipa de militari din cadrul Batalionului 265 Poliţie Militara i-a vizitat pe copiii din Centrul Social de Zi al Fundatiei “Sfântul Dimitrie” din Bucureşti, eveniment care a devenit deja o tradiţie. Cu această ocazie, prichindeii ne-au colindat, aducându-ne în suflet spiritul Crăciunului. Pentru talentul si dorinţa de a deveni mai buni, micuţii au fost rasplatiţi cu rechizite, jucării şi dulciuri, cadouri dăruite prin efortul colectiv al personalului Batalionului 265 Politie Militara.

În ziua de 18 decembrie 2013, începând cu ora 10.00, militarii Batalionului Nave Treceri Fluviale au adus un zâmbet pe chipul copiilor din Şcoala Gimnazială din localitatea Romanu, oferind daruri cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Păstrând obieiurile anilor anteriori, delegaţia batalionului, cu sprijinul conducerii unităţii de învăţământ mai sus menţionate, a participat la o serbare pusă în scenă de copiii clasei pregătitoare.

Miercuri, 18 decembrie, o delegaţie din cadrul Statului Major al Forţelor Terestre și a Batalionului 500 Sprijin împreună cu reprezentantul Fundaţiei ”Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, Purtătorul de Biruinţă”, au adus un strop de bucurie și o picătură de speranță pentru copiii din Centrul de Plasament ”Sfânta Elena”de la Corabia cărora le-au împărţit cadouri cu ocazia Sfintelor sărbători de Crăciun.

foto: facebook.com/mapn
“Gândurile Lupilor Negri alunecă pe oglinda amintirilor îngheţate în timp. În bisericuţa noastră din Afganistan, brăduţul e împodobit deja şi luminiţele-i pâlpâitoare proiectează umbre colosale pe pereţi, amestecând privirile noastre cu ochii sfinţilor pioşi din icoane, iar în aer pluteşte parcă mirosul de cetină verde de brad, de cozonac, de gutuie coaptă şi de scorţişoară. E vremea colindelor, a sărbătorilor şi gândul nostru se îndreaptă către momentul întoarcerii acasă la ai noştri, cu sentimentul datoriei împlinite şi cu speranţa că efortul nostru nu fost în zadar. ” maior Ioanid Cătălin Diaconu, Lupii Negri, Afganistan.

foto: facebook.com/mapn
„Sunt cu gândul la voi, militarii dislocaţi în teatrele de operaţii, pentru a fi sigur că aveţi toate condiţiile pentru desfăşurarea misiunilor în siguranţă, şi doresc să vă transmit, în ajunul sărbătorilor de iarnă, gândurile noastre bune şi mulţumirile pentru tot ceea ce realizaţi în folosul locuitorilor din zonele de responsabilitate”, le-a transmis ministrul apararii, Mircea Duşa, militarilor aflaţi în misiune.

Ministrul le-a mai spus celor aflaţi departe de ţară că sunt un exemplu pentru fiecare român, pentru curajul de care dau dovadă, iar conducerea ministerului va face tot ce este necesar pentru a-i susţine în îndeplinirea ireproşabilă a tuturor misiunilor. Comandanţii detaşamentelor româneşti din teatrele de operaţii au raportat conducerii Ministerului Apărării Naţionale că militarii români îşi desfăşoară misiunile cu seriozitate şi responsabilitate, că acţionează cu disciplină şi corectitudine în relaţiile de cooperare cu aliaţii şi partenerii.

Militarilor romani, indiferent in ce colt de lume se afla, le dorim si noi un Craciun Fericit si un din suflet La Multi Ani. Macar cu sufletul si cu simtirea suntem alaturi de ei. Macar atat putem face.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE