duminică, decembrie 10, 2023
AcasăDiverseMisiuni MApN, SRI, SPP, MAI foarte multe, carburant putin

Misiuni MApN, SRI, SPP, MAI foarte multe, carburant putin

Cam asa as putea traduce o noua decizie a Guvernului care a decis să scoată din rezervele de stat, în regim de urgenţă, zeci de tone de motorină, benzină şi, nu şi pentru SPP, petrol pentru turboreactoare.

Potrivit Mediafax, Ministerul Apărării şi cel de Interne, Serviciul de Protecţie şi Pază (SPP) şi Serviciul Român de Informaţii (SRI) au rămas fără carburanţi pentru vehiculele cu care derulează operaţiuni NATO, respectiv asigură protecţia demnitarilor, astfel că Guvernul este obligat să apeleze la rezervele de stat.

Pentru a face posibilă folosirea în continuare a vehiculelor de către aceste instituţii, Guvernul a decis să scoată din rezervele de stat, în regim de urgenţă, zeci de tone de motorină, benzină şi, nu şi pentru SPP, petrol pentru turboreactoare.

Guvernul îşi explică decizia de a apela la rezervele de stat prin faptul că în bugetul de stat nu sunt suficienţi bani pentru a acoperi integral cheltuielile pentru furnizarea de carburanţi şi justifică urgenţa prin faptul că, dacă nu sunt asiguraţi rapid carburanţii necesari, funcţionarea acestor instituţii din domeniul apărării şi securităţii naţionale va fi „grav perturbată”, având în vedere lipsa acută a carburanţilor strict necesari.

Executivul exemplifică inclusiv situaţiile la care se poate ajunge, şi anume imposibilitatea desfăşurării misiunilor de asigurare a protecţiei oficialilor români şi străini, blocarea misiunilor antiteroriste şi a transportului corespondenţei secrete şi oficiale pe întreg teritoriul ţării, precum şi amânarea, replanificarea sau chiar „anularea” unor angajamente asumate ca parte din contribuţia naţională la apărarea colectivă în sistemele de alianţă militară ori de poliţie aeriană.

Vicepremierul Oprea declara pentru Mediafax ca pentru creşterea siguranţei cetăţeanului, a luat o decizie importantă, cea vizând alocarea de carburanţi pentru instituţiile de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, iar în mod special pentru Ministerul Afacerilor Interne este în curs de pregătire o achiziţie de autospeciale destinate muncii operative.

„Nu putem accepta explicaţia că nu avem maşini, că dacă avem maşini nu avem carburanţi şi de aceea nu putem să asigurăm ordinea publică. Aşa că, în cel mai scurt timp, oamenii din Ministerul Afacerilor Interne vor avea toate aceste mijloace la îndemână, iar acest lucru se va vedea şi se va simţi în stradă, acolo unde avem datoria să asigurăm tuturor cetăţenilor un climat de siguranţă”.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

ARHIVA

Most Popular