vineri, iunie 21, 2024
AcasăActualitate militaraMinistrul Economiei promite angajări în industria de apărare

Ministrul Economiei promite angajări în industria de apărare

Arma Cugir, foto mediafax
Arma Cugir, foto mediafax
Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, declara zilele trecute că în perioada următoare nu vor mai fi operate disponibilizări la companiile din portofoliul ministerului, ci dimpotrivă, se vor face angajări în industria de apărare. „Nu mai avem disponibilizări în perioada următoare, ci, dimpotrivă, am negociat la sânge cu Ministerul Finanţelor să facem angajări. Vrem să angajăm 300 de persoane în industria apărării”.

Dar vom discuta în 17 iunie, când vom avea o primă discuţie în Consiliul Suprem de Apărare a Ţării privind relansarea acestui domeniu. Nu discut despre disponibilizări după privatizări, dar noi nu avem în vedere disponibilizări şi nici nu avem în vedere în acest moment intrarea în insolvenţă a vreuneia dintre companii.

Avem, să ştiţi, companii care în mod cu totul neaşteptat au înregistrat pierderi. Mă refer la Plafar, la Romaero”, a declarat Vosganian.

De parca acum s-ar fi trezit din visare, ministrul trage o concluzie ”neasteptata”: în condiţii normale aceste companii nu ar trebui să înregistreze pierderi.

De mentionat ca, in acest moment, exista cel putin doua proiecte ce ar putea constitui o pista de lansare pentru aceasta industrie neglijata de toate guvernarile, industrie ce constituie o importanta sursa de finantare a bugetului de stat pentru alte tari: “Transportor blindat pentru trupe 8×8″ si ”Arma de asalt calibru 5,56 mm”.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE