sâmbătă, septembrie 23, 2023
AcasăActualitate militaraExterneMinistrul Dusa nu ne dezamageste. El participa la Reuniunea Miniştrilor Apărării din...

Ministrul Dusa nu ne dezamageste. El participa la Reuniunea Miniştrilor Apărării din Statele Membre NATO.

Conferinta NATO
Conferinta NATO
Daca in urma cu ceva zile ne exprimam temerea ca actualul ministru al apararii va fugi de reuniunile internationale cum o facea un alt ministru cu ceva vreme in urma, ministrul Dusa ne-a linistit facandu-si doar datoria, fiind prezent în zilele de 21 şi 22 februarie, la Reuniunea Miniştrilor Apărării din Statele Membre NATO.

Pe agenda discuţiilor se află evaluarea politico-militară a iniţiativei Connected Forces – fundamentală pentru realizarea unor forţe cu nivel ridicat de operativitate. Încurajarea dezvoltării multinaţionale de capabilităţi şi creşterea dislocabilităţii colective sunt alte subiecte aflate în atenţia oficialilor.

În cadrul aceleiaşi reuniuni, se va discuta viitorul Alianţei, atât în ceea ce priveşte cerinţele şi nivelul de operativitate a forţelor, cât şi dimensiunea finanţării apărării.

Reuniunea miniştrilor apărării este primul eveniment ministerial al anului 2013, reprezentând o etapă importantă în implementarea deciziilor Summit-ului de la Chicago în domeniile majore ale transformării şi reformei Alianţei, dar şi operaţionalizării forţelor şi capabilităţilor.

Domnule ministru, o bila alba de la noi. Putem spune cu mana pe inima ca, din punctul nostru de vedere, ”viitorul suna bine”.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

ARHIVA

Most Popular