miercuri, decembrie 6, 2023
AcasăLegislatieMinistrul Apararii Nationale Mircea Dusa face precizari pe tema recalcularii pensiilor militare.

Ministrul Apararii Nationale Mircea Dusa face precizari pe tema recalcularii pensiilor militare.

Ministrul Apararii Nationale Mircea Dusa
Ministrul Apararii Nationale
Mircea Dusa
Prezent la ceremonia de repatriere din Afganistan a celor peste 620 de militari ai Batalionului 2 Manevră, care a avut loc la sediul Batalionului 33 Vânători de Munte „Posada” din Curtea de Argeş, ministrul apararii a facut precizari privind o asa zisa campanie de recalculare a pensiilor militare, subiect mediatizat masiv in ultima perioada.

„Eu fac un apel la pensionarii militari sa stea linistiti, dezbateri este normal sa existe in presa, dar nu exista la Casa sectoriala o campanie de recalculare a pensiilor. Iar eu voi face eforturi ca pensiile militarilor sa nu scada, sa ramana la nivelul pe care trebuie sa il aiba pensia, conform legii”, a declarat ministrul Apararii Nationale.

„Din momentul aparitiei Legii 119, care intr-adevar a creat discriminari, din 2010 la Casa de Pensii Sectoriala au fost procesate 80.000 de dosare. Sigur ca nu intotdeauna cei care primesc deciziile sunt multumiti de aceste decizii, de aceea sunt inregistrate tot la Casa de Pensii Sectoriala 28.000 de contestatii. Avand in vedere volumul mare de munca si contestatiile care trebuie solutionate, eu am dispus […] sa marim acea comisie speciala de solutionare a contestatiilor”, a declarat Dusa.

„Sigur ca a existat acolo un audit, ca avem anumite concluzii, e si Curtea de Conturi in control, am dispus si eu anumite analize acolo, iar unde vom constata ca s-a incalcat legea sau ca cineva a intocmit acte care nu sunt conforme cu realitatea […] sau sunt nelegale, vom lua si masurile necesare si daca cineva a incalcat legea atunci cand a efectuat operatiunile de stabilire a cuantumului pensiei, va suporta rigorile legii”, a adaugat ministrul.

In opinia sa, modificarea legislatiei referitoare la pensiile militarilor a fost o eroare, deoarece nu s-a tinut cont de statutul special pe care il are aceasta categorie profesionala.

RELATED ARTICLES

2 COMENTARII

 1. COMUNICAT
  FILIALA 1 PITESTI

  CATRE ,

  Presedintele Romaniei ,Parlament ,Guvern , Ministerul Apararii Nationale ,Sindicatul Militarilor ,Mass Media !

  In seara zilei de 20 februarie 2013 , la numai 58 de ani si doua luni , a decedat Colonelul Inginer I.T( r) . PINTILIE FLORIN ,membru al Sindicatului Militarilor FILIALA 1 Pitesti ,un camarad de mare probitate morala si profesionala !
  Ultimele cuvinte inainte de a parasi aceasta dimensiune ,au fost : ARMATA SI-A BATUT JOC DE NOI !
  Filiala 1 Pitesti transmite condoleante familiei si va fi prezenta la funerarii ,in ziua de 23 februarie 2013 ,11.45 h ,la Biserica Ortodoxa Romana din calea Dragasani ,cartierul Trivale ,municipiul Pitesti !

  BIROUL OPERATIV AL FILIALEI 1 PITESTI
  PRESEDINTE ,
  Colonel Victor POPESCU

 2. Dusa,..lasa contestatiile. Am primit a patra decizie de „revizuire”…nu mi-a raspuns nimeni la nimic. Solutia nu e asta, sa maresti numarul de contzopisti de pe la comisia de contestatii ci sa promovezi OUGR-ul de aducere a pensiilor la nivelul lui dec. 2010 pentru cei care am fost jefuiti de drepturile dobandite LEGAL.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

ARHIVA

Most Popular