sâmbătă, iunie 15, 2024
AcasăActualitate militaraMinisterul Apararii Nationale continua ajutorarea populatiei civile

Ministerul Apararii Nationale continua ajutorarea populatiei civile

Ministerul Apararii Nationale continua ajutorarea populatiei afectate de inundatii, concomitent cu interventia cu forte si mijloace tehnice pentru consolidarea digurilor si pentru limitarea efectelor inundatiilor din localitatile calamitate.

Luni, 12 iulie, sase camioane cu alimente, îmbracaminte si mobilier vor fi puse la dispozitia Primariei din comuna Dornesti, judetul Suceava, pentru locuitorii ale caror case au fost distruse de inundatii. Bunurile sunt donate de cadre militare si salariati civili din unitatile Armatei Române.

Tot în sprijinul populatiei afectate de inundatii din satele Rotunda si Buruienesti, comuna Doljesti, judetul Neamt, militari din Divizia 1 Infanterie „Dacica” se vor deplasa, marti, 13 iulie, cu doua camioane de bunuri donate si care constau în îmbracaminte, echipament sportiv si rechizite pentru 100 de copii.

De asemenea, de vineri, 16 iulie, pâna duminica, 18 iulie, Divizia 1 Infanterie „Dacica” va asigura o mini-vacanta pentru 45 de copii din satele Rotunda si Buruienesti, la o cabana militara din judetul Brasov.

În localitatea Dornesti, jud. Suceava, militari din Batalionul 72 Geniu si Batalionul 17 Vânatori de Munte au instalat, joi, 8 iulie, podul de pontoane peste râul Suceava, iar locuitorii sinistrati, ale caror case au fost distruse în urma inundatiilor, au primit 200 de echipamente de îmbracaminte complete, 100 de paturi, câte 500 de cearsafuri, foi de cort, ranite, gamele, bidoane de apa si 1.000 de prosoape.

De asemenea, 20 de copii din comuna Dornesti, însotiti de doua cadre didactice, vor petrece, în perioada 15-30 iulie, o saptamâna la munte si una la mare, prin grija Comandamentului Logistic Întrunit. Initiativa acestei vacante apartine ministrului apararii nationale Gabriel Oprea, în urma discutiilor purtate cu autoritatile locale si cu locuitorii sinistrati din localiatea Dornesti.

Sursa : Ministerul Apararii Nationale

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE