luni, mai 27, 2024
AcasăActualitate militaraMilitarii participa la limitarea efectelor inundatiilor.

Militarii participa la limitarea efectelor inundatiilor.

250 de militari cu 22 de mijloace auto din Ministerul Apararii Nationale actioneaza, în prezent, în judetele Neamt, Iasi, Bacau si Botosani pentru sprijinul populatiei afectate de inundatii.

În judetul Neamt, militari din Batalionul 43 Transport si din Batalionul 634 Infanterie evacueaza persoane si bunuri materiale din localitat Adjudeni si Rachiteni si actioneaza pentru consolidarea malurilor râului Siret la Podul de la Gâdinti si în zonele care au primit avertizare de cod rosu de inundatii.

Militari din Batalionul 498 Parasutisti, din Batalionul 631 Tancuri si Batalionul 635 Aparare Antiaeriana actioneaza în localitatile Saucesti si Letea Veche pentru evacuarea persoanelor sinistrate si pentru înaltarea digurilor de protectie, continuând astfel misiunea aviatorilor de la Baza 95 Aeriana si a militarilor de la Comandamentul 115 Comunicatii, care au actionat în zona pâna în aceasta dimineata.

În cursul noptii, echipajul unui elicopter IAR 330 L al Bazei 95 Aeriene, aflat în misiune între localitatile Lespezi, din judetul Iasi, si Filipesti din judetul Bacau, a supravegheat unda de viitura de pe râul Siret, în vederea atentionarii la timp a populatiei si a autoritatilor locale pentru evacuarea zonei.

La Halaucesti, în judetul Iasi, militari de la Batalionul 198 Logistic actioneaza pentru salvarea si evacuarea persoanelor si bunurilor afectate de inundatii si înalta digul de protectie, iar la Dorohoi, în judetul Botosani, se continua decolmatarea drumurilor de acces.

În ultimele 24 de ore, circa 350 de militari din Ministerul Apararii Nationale au intervenit, la solicitarea autoritatilor publice locale, în judetele Botosani, Neamt Iasi si Bacau pentru salvarea populatiei afectate de inundatii si pentru limitarea efectelor acestora în localitatile calamitate.

Sursa: MApN

RELATED ARTICLES

1 COMENTARIU

  1. Acum se pare ca toata lumea si-a adus aminte de militari. Nu stiu cum se intampla dar se aude cate ceva despre ei numai cand tara este in situatii deosebite.
    Felicitari pentru initiativa administrattorilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE