miercuri, februarie 28, 2024
AcasăActualitate militaraMilitari romani la exercitiul "Unified Vision 2014", test NATO in domeniul informatiilor

Militari romani la exercitiul „Unified Vision 2014”, test NATO in domeniul informatiilor

Exerciţiul „Unified Vision 2014” a mobilizat, in perioada 19- 29 mai, peste 2.000 de experţi in culegerea de informatii, provenind din 18 dintre cele 28 de state membre NATO, inclusiv Statele Unite, la baza aeriană de la Orland, în vestul Norvegiei.

„Unified Vision 2014” este cel mai mare exercitiu din istoria NATO în domeniul colectării de informaţii şi supravegherii cu ajutorul avioanelor fără pilot, sateliţilor şi tehnologiei de vârf, a anunţat marţi Alianţa Nord-Atlantică.

Potrivit NATO, obiectivul exercitiului a fost „testarea capacităţilor NATO de a colecta informaţii şi de a pune în comun informaţii provenind din surse multiple – aeriene, terestre sau martime – în diverse stadii ale unei crize”.

Scenariul exercitiului a fost bazat pe o criza locala ce se agravează treptat şi se transformă într-un conflict internaţional.

Potrivit site-ului NATO, România a contribuit la acest exerciţiu cu un mini avion fără pilot (UAV) şi cu mai mulţi experţi militari. Imagini de la exercitiu pe nato.int.

Între mijloacele angajate de aliati in cadrul exercitiului s-au aflat avioane fără pilot (drone) de tip Global Hawks, Raven şi Predator, avioane echipate cu radare de tip AWACS şi tehnologie în domeniul biometriei.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE