duminică, iulie 14, 2024
AcasăActualitate militaraMilitar roman ranit in Afganistan, in zona Zabul.

Militar roman ranit in Afganistan, in zona Zabul.

In timp ce proiectul de lege privind exceptarea personalului din institutiile de aparare, ordine publica si siguranta nationala, care participa la misiuni ale fortelor armate in afara teritoriului statului, de la diminuarea cu 25% a cuantumului brut al soldelor lunare, prevazuta de art. 1 din Legea nr. 118/2010 zace prin cotloanele parlamentului de mai bine de doua luni, un nou militar este ranit de suflul exploziei unui dispozitiv exploziv improvizat (IED).

Caporalul Angel-Paul Ilovan din Batalionul 812 Manevră „Şoimii Carpaţilor”, aflat într-o misiune de patrulare în Provincia Zabul, Afganistan, a fost rănit marţi, 23 noiembrie, în jurul orei 15.30, de suflul deflagraţiei unui dispozitiv exploziv improvizat.

În urma exploziei, militarul a suferit răni în zona feţei, a toracelui şi la mâini. După acordarea primului ajutor, a fost transportat cu un elicopter de evacuare medicală la Spitalul Militar din Kandahar, pentru îngrijiri şi investigaţii de specialitate.

În prezent starea sa de sănătate este stabilă.

Ministrul apărării naţionale Gabriel Oprea şi conducerea armatei urmăresc cu atenţie evoluţia stării de sănătate a militarului rănit.

Sursa: mapn.ro

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE