vineri, aprilie 19, 2024
AcasăActualitate militaraMApN lanseaza concursul naţional de selecţie pentru participarea elevilor de liceu din...

MApN lanseaza concursul naţional de selecţie pentru participarea elevilor de liceu din clasele IX-XI la cea de-a şaptea ediţie a Taberei de vară pentru cercetaşi

Sigla Tabara de vara pentru cercetasi
Sursa foto: mapn.ro
Desfăşurată sub deviza „Fii cel mai bun! Fii la înălţime!”, tabăra din acest an se va desfăşura, în perioada 28 iulie – 4 august, la Academia Navală „Mircea cel Bătrân” din Constanţa, cu sprijinul Statului Major al Forţelor Navale. Proiectul îşi propune să dezvolte şi să valorifice spiritul de competiţie şi de echipă al tinerilor participanţi. Programul taberei va cuprinde activităţi aplicativ – militare, întreceri sportive, vizite la obiective militare şi turistice.

Concursul de selecţie cuprinde două etape, în cadrul acestora testându-se cunoştinţele elevilor despre Armata României, NATO şi UE. În prima etapă (24 mai – 09 iunie 2013), echipe constituite din câte doi liceeni vor trebui să completeze un formular de înregistrare şi să răspundă la 20 de întrebări tip grilă. Pentru cea de-a doua etapă (10 iunie – 23 iunie 2013), echipele care au răspuns corect la cel puţin 15 întrebări ale primei etape se califică, acestea urmând să răspundă la un nou set de întrebări.

În perioada 24 – 28 iunie, juriul concursului va evalua răspunsurile trimise de echipele calificate în cea de-a doua etapă, primele 21 dintre acestea urmând să participe la tabăra de pregătire.

Detalii cu privire la acţiune pot fi obţinute de pe pagina web www.mapn.ro/tabara. Activitatea este organizată în parteneriat cu Ministerul Tineretului şi Sportului şi cu Asociaţia de Caritate din Armata României „Camarazii”.

„Tabăra de vară pentru cercetaşi”

„Tabăra de vară pentru cercetaşi” – o iniţiativă a Direcţiei informare şi relaţii publice din Ministerul Apărării Naţionale în parteneriat cu Ministerul Tineretului şi Sportului şi cu Asociaţia de Caritate din Armata României “CAMARAZII” vă ajută să vă împliniţi aceste vise.

Tabăra se adresează elevilor şi elevelor de liceu din clasele IX-XI şi îşi propune să răsplătească cunoştinţele acestora despre Armata României, NATO, UE şi să le dezvolte calităţile fizice, trăsăturile şi calităţile moral-volitive şi afective, spiritul de competiţie şi al celui de echipă.
Participanţii la această acţiune sunt selecţionaţi în urma unei competiţii organizate în perioada 24 mai – 23 iunie 2013. Câştigătorii vor beneficia de participarea la o tabără de pregătire ce se va desfăşura la Academia Navală „Mircea cel Bătrân” în perioada 28 iulie – 4 august.

Participanţii la tabără vor avea parte de un program deosebit care va cuprinde activităţi aplicativ-militare, întreceri sportive, vizite la obiective militare şi turistice din zonă, întâlniri cu cadre militare active şi cu studenţi militari.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE