duminică, iulie 14, 2024
AcasăActualitate militaraGeneralii MApN Maciuca si Tilinca condamnati la 4 ani de inchisoare cu...

Generalii MApN Maciuca si Tilinca condamnati la 4 ani de inchisoare cu executare prin sentinta definitiva a ICCJ

Hotararea a fost luata......Fostul comandant al Comandamentului Logistic Întrunit, Marin Măciucă, şi locţiitorul acestuia Adrian Tilincă, au fost condamnaţi definitiv de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Fiecare a primit câte patru ani de închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu.

Prin Decizia penala nr.125, ICCJ respinge, ca nefondate, recursurile declarate de inculpatii MACIUCA MARIN, TILINCA ADRIAN, MARCU IOAN SI BUSCA MARIANA împotriva sentintei penale nr.732 din 7 mai 2012, pronuntata de Înalta Curte de Casatie si Justitie, Sectia Penala în dosarul nr.1478/1/2007.

Obliga recurentii inculpati la plata sumelor de câte 300 lei, cu titlul de cheltuieli judiciare catre stat, din care sumele de câte 100 lei, reprezentând onorariile aparatorilor desemnati din oficiu pâna la prezentarea aparatorilor alesi, se vor avansa din fondul Ministerului Justitiei. Decizia este definitiva.

Cei doi generali impreuna cu doi subordonati au fost trimişi în judecată în 2007 într-un dosar de corupţie care viza falsificarea unor licitaţii pentru cumpărarea unor uniforme militare.

Mai multe detalii despre sentinta ICCJ din mai 2012 puteti citi aici: Generalii Maciuca si Tilinca, condamnati la 4 ani de inchisoare cu executare

RELATED ARTICLES

1 COMENTARIU

  1. Foarte bine le-a facut.Coruptia trebuie platita.Cu siguranta daca se va cauta si in alte parti si directii se vor descoperi multe.De exemplu cum e cu plecarea pe la posturi caldute la UE si NATO-ajung cu adevarat cei capabili sau in continuarea pilele sunt de baza?Cum li se prelungesc mandatele -tot datorita competentei banuiesc- sau de ce numai unii au parte de acest privilegiu.Ar trebuie sa fie echitate ori toata lumea ori nici unul.Ar trebui cercetat……….

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE