sâmbătă, februarie 24, 2024
AcasăActualitate militaraMinistrul apărării naţionale, Mircea Duşa, întâlnire oficiala cu secretarul general al NATO...

Ministrul apărării naţionale, Mircea Duşa, întâlnire oficiala cu secretarul general al NATO Anders Fogh Rasmussen

Logo NATO
Logo NATO
Ministrul apărării naţionale, Mircea Duşa, l-a primit la sediul ministerului, pe secretarul general al Organizaţiei Tratatului Atlanticului de Nord (NATO), Anders Fogh Rasmussen, care efectuează o vizită oficială în România în zilele de 23 şi 24 mai.

În cadrul discuţiilor, cei doi oficiali au abordat subiecte legate de misiunile Alianţei Nord-Atlantice în actualul context internaţional, de participarea României în teatrele de operaţii şi de amplasarea sistemului de apărare antirachetă de la Deveselu.

Ministrul Mircea Duşa şi secretarul general Rasmussen au apreciat că promovarea unei politici europene de apărare şi securitate de succes poate fi realizată doar de către o Europă puternică şi deschisă, angajată ferm în investiţia în securitate şi apărare.

Ministrul apărării naţionale a evidenţiat excelenta colaborare între Armata României şi armatele celorlalte ţări membre ale Alianţei, mai ales în Afganistan, şi a reiterat intenţia ţării noastre de a participa la misiunea de după 2014 în această ţară.

La rândul său, secretarul general al NATO a precizat că asigurarea succesului ISAF şi a misiunii viitoare a NATO de instruire şi consiliere în Afganistan poate fi garantată doar de menţinerea coeziunii şi solidarităţii Alianţei. „Vreau să vă mulţumesc pentru profesionalismul trupelor române în teatrele de operaţii şi să vă transmit că România este un aliat puternic al Alianţei Nord Atlantice, pe care ne putem baza întotdeauna”.

Securitatea cibernetică s-a aflat pe agenda celor doi oficiali, ambii fiind de părere că la nivelul NATO trebuie conceput un plan riguros de acţiuni care să contracareze potenţialele atacuri.

Un alt subiect pe agenda discuţiilor a fost scutul antirachetă. În timp ce secretarul general Anders Fogh Rasmussen a făcut din nou cunoscut că dezvoltarea capabilităţii NATO de apărare împotriva rachetelor balistice rămâne una dintre priorităţile agendei politice şi operaţionale ale Alianţei, ministrul Mircea Duşa a prezentat o informare despre stadiul lucrarilor de la la Deveselu.

„Sistemul de apărare antirachetă are o importanţă strategică şi reprezintă un element fundamental al asigurării securităţii noastre şi a ţărilor din Sud-Estul Europei în faţa ameninţărilor. Recent am făcut o vizită la Deveselu pentru a verifica personal stadiul lucrărilor şi vă asigur că proiectul se va încadra în graficul deja stabilit”, a concluzionat ministrul apărării naţionale.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE