miercuri, aprilie 24, 2024
AcasăActualitate militaraLocotenentul in rezerva Alexandru Gheorghe este consilierul senatorului PSD Valer Marian

Locotenentul in rezerva Alexandru Gheorghe este consilierul senatorului PSD Valer Marian

Se pare ca tanarul protestatar in uniforma din ianuarie 2012 si-a atins scopul propus, intrarea in viata politica, de la 1 martie fiind numit consilierul pe probleme de aparare nationala al senatorului PSD, Valer Marian, senator de Satu Mare, membru in comisia de sesizari, abuzuri și petitii.

Trecut in rezerva in baza hotararii unui consiliu de judecata militar, constituit in baza regulamentelor stricte ce conduc sistemul militar, tanarul locotenent rezervist a cautat toate metodele posibile de a intra in viata publica si politica, participand la numeroase emisiuni tv pentru ca in final sa incerce inclusiv primaria Sibiului în aprilie 2012, pe lista Partidului National Democrat Crestin, alegeri in care a obtinut 371 de voturi din 67.954 de voturi valabil exprimate, adica un procent de 0,54 la suta din total voturi.

Tanarul rezervist a incercat de mai multe ori reincadrarea in sistemul militar, fiind refuzat atat de ministrul Dobritoiu cat si de actualul ministru al apararii Mircea Dusa, asa cum era normal, acestia neputand trece peste hotararea unui consiliu de judecata, fara a lua in calcul precedentul periculos ce se putea crea prin rechemarea in randul cadrelor active a unui militar ce a calcat in picioare atat legea cat si regulamentele militare.

Intrebat de un reporter Hotnews ce activitati va desfasura in aceasta functie, tanarul rezervist a declarat:

”Ceea ce face un consilier pe probleme de aparare nationala. In momentul in care domnul senator vrea sa stie anumite lucruri despre sistemul militar sau despre anumite lucruri din sistemul militar, eu il pot consilia zic eu destul de bine sau foarte bine in unele domenii. Exista un domeniu in care pot sa spun cu mana pe inima ca am o larga experienta, si anume formarea ofiterilor in activitate – pot sa povestesc foarte multe lucruri.”

Senator Valer Marian declara: „E solutie provizorie. Are o experienta destul de vasta si cred ca poate fi folositoare. E un prim pas si cred ca inainte de a ajunge senator e bine sa vezi intai cum e in calitate de consilier”.

Oare senatorul Valer Marian vrea sa foloseasca in realitate experienta tanarului sau capitalul de imagine pe care tanarul si l-a creat prin prezenta in mijlocul protestatarilor?

Daca suntem in asentimentul tanarului cu problemele grave referitoare la formarea ofiterilor pe filiera indirecta, nu putem vedea insa in ce-l mai poate consilia, pentru ca experienta lui in domeniul apararii nationale se apropie de zero, nu datorita incapacitatii ci prin fragilitatea varstei, prin viziunea asupra apararii nationale limitata la nivelul unei flotile aeriene cat si prin lipsa experientei imense pe care un ofiter o acumuleaza la comanda unei subunitati fie ea pluton sau companie ca sa nu mai vorbim de experienta acumulata intr-un teatru de operatii.

Daca asta este calea pe care a hotarat sa o urmeze, ii dorim tanarului locotenent rezervist mult succes in activitatea de consilier precum si multa bafta in atingerea functiei de senator. Dorim sa-i atragem insa atentia ca politica este o curva si se poate trezi oricand cu un copil din flori.

RELATED ARTICLES

1 COMENTARIU

  1. La ce experienta militara are tinerelul asta, nu stiu ce poate sa il consilieze pe senator. Poate cum sa incalci regulamentele si ordinele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE