marți, iulie 23, 2024
AcasăActualitate militaraLarisa Tudor, absolventa Academiei West Point, este dorita de ministrul apararii la...

Larisa Tudor, absolventa Academiei West Point, este dorita de ministrul apararii la Statul Major General

Sursa foto: mapn.ro
Mihaela Larisa Tudor, prima absolventă a cursurilor Academiei Militare West Point din SUA, a fost primita la sediul MApN de ministrul Dusa, acesta afirmând că vrea ca Larisa să rămână în sistemul militar românesc, motiv pentru care se va găsi o modalitate prin care ea să ajungă să lucreze la Statul Major General. Un detaliu ma surpinde foarte tare in acest caz si tare as vrea sa aflu un raspuns. UPDATE 12.06.2012: Biroul de presa al MApN m-a lamurit (drept pentru care îi multumesc) printr-un drept la replica ce poate fi gasit la sfarsitul articolului.

Sursa foto: facebook.com
Potrivit Agerpres, Mihaela Larisa Tudor urmează să fie trecuta, prin ordin al ministrului, in corpul subofiţerilor urmand a fi încadrată la una dintre unităţile militare din Capitală. Ceea ce nu inteleg eu….de ce in corpul subofiterilor? Academia West Point nu este capabila sa produca ofiteri pentru armata romana sau romanca noastra nu a absolvit studii superioare? Daca sute de ofiteri au fost chemati in activitate direct din civili in urma absolvirii unei facultati cel putin indoielnice, o absolventa a celei mai prestigioase academii militare din lume nu merita un grad de ofiter prin echivalarea studiilor? Imi place sa cred ca asta este doar o greseala a agentiei AGERPRES, tanara absolventa fiind in realitate trecuta in randul ofiterilor armatei romane.

Domnule ministru, asta este motivul pentru care ceilalti noua absolventi de academii in SUA au parasit sistemul militar romanesc. Alt motiv ar fi ca acesti absolventi ajung in armata romana sub comanda unor ofiteri care nu au nici macar o zi de scoala militara.

Dar sa dam cuvantul ministrului Dusa:

„Aceşti tineri care fac eforturi deosebite pentru a se pregăti şi vin şi cu gândire nouă despre ceea ce înseamnă Armata şi doctrina militară aş vrea să-i păstrez şi să muncească în folosul Armatei Române. De aceea, am discutat astăzi cu domnişoara Larisa, să văd ce posibilităţi există la MApN, ce dorinţe are şi ce doreşte să realizeze în activitatea practică şi mi-a spus că este devotată Armatei Române, că deşi a studiat în străinătate, va rămâne un ostaş de nădejde al Armatei Române şi că doreşte să-şi desfăşoare activitatea în cadrul Forţelor Terestre ale Armatei Române. În acest sens, am discutat şi de o posibilă încadrare la o unitate militară din Bucureşti şi cu perspectiva ca într-o perioadă scurtă de timp să fie adusă în structurile centrale din conducerea Armatei, pentru că este un tânăr care s-a pregătit şi a făcut eforturi deosebite şi să nu-şi piardă experienţa prin comenzi sau munci administrative prin Armata Română”, a spus ministrul apararii.

Sursa foto: facebook.com

„Au fost zece tineri care au studiat la Academia Forţelor Terestre, alţi opt tineri care au studiat la Academia Forţelor Aeriene din SUA şi alţi şase care au studiat la Academia Forţelor Navale. Acei tineri care au terminat studiile în SUA au fost încadraţi la MApN, dar probabil că neoferindu-se posibilitatea ca pe măsura încadrării să îşi pună în practică şi cunoştinţele pe care le-au dobândit la aceste academii, au părăsit sistemul”, a precizat ministrul Dusa.

„Eu mă bucur că sunt tineri care după ce petrec patru ani în străinătate, poate văd şi altceva, revin totuşi în ţară, dar cred că militarilor aşa le stă bine. Sunt educaţi în spiritul acesta al obiectivelor de doctrină militară româneşti şi revin în Armata Română pentru că doresc să-şi pună experienţa dobândită în slujba Armate Române”, a susţinut Mircea Duşa.

Sursa foto: facebook.com
Mihaela Larisa Tudor a început să studieze la West Point la 19 ani. A urmat cursurile Colegiului Militar „Dimitrie Cantemir” din Breaza şi a fost până în 2009 studenta Academiei Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu.

Domnule ministru, este un absolvent al unei ACADEMII MILITARE de prestigiu. Nu puneti acest absolvent pe picior de egalitate cu subofiterul doar cu liceu chemat in activitate doar pentru ca barba”su era colonel. Folositi acesti tineri pentru ca experienta acumulata de ei in aceste academii nu are echivalent in tara.

Sper din suflet ca informatia agentiei de presa Agerpres sa fie eronata, Larisa primind in fapt gradul de sublocotenent, grad pe care il merita cu prisosinta.

Asa cum ma asteptam, informatia data publicitatii de Agerpres este eronata, absolventa noastra fiind trecuta in corpul ofiterilor cu gradul de sublocotenent.

Iata si informatiile transmise de biroul de presa al MApN:

12 iunie 2013
Aceste informaţii sunt disponibile şi în internet, la adresa www.mapn.ro

DREPT LA REPLICĂ
Mihaela Larisa Tudor, prima studentă româncă ce a absolvit cursurile Academiei Militare West Point din Statele Unite ale Americii, va fi avansată la gradul de sublocotenent şi va activa în Armata României, aşa cum a afirmat şi ministrul apărării naţionale Mircea Duşa în cadrul declaraţiei de presă din 10 iunie la sediul ministerului.
Gradul de sublocotenent este primul grad de ofiţer ce se acordă absolvenţilor academiilor militare din România.

Biroul de Presă

Multumim inca odata Biroului de Presa al MApN pentru aceste precizari.

RELATED ARTICLES

3 COMENTARII

  1. Old Catana, asa cum am specificat in articol, nu am crezut ceea ce scria Agerpres dar….este totusi AGENTIA NATIONALA de stiri. Sa faci confuzie intre o categorie de personal(subofiteri) si un grad militar (sublocotenent) este totusi inacceptabil pentru un jurnalist care scrie despre militari. Daca nu cunosti domeniul, nu folosi termeni tehnici, lasa pe cineva care se pricepe sau treci la politica unde totul se permite.

  2. Mult zgomot pentru nimic. Jurnalista de la Agerpres, de unde e preluat citatul tău, a auzit „sublocotenent” și a înțeles „subofițer”. Era o aberație, Larisa a plecat la West Point de la Academia Forțelor Terestre Sibiu, unde se pregătesc OFIȚERI. De apreciat vigilența ta, dar, din păcate, cauza nelămuririi tale e neatenția unei fete, nu o gafă a ministrului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE