joi, noiembrie 30, 2023
AcasăPoliticaInitiativa legislativa a deputatului Gabriel Oprea: militarii din teatrele de operatii sa...

Initiativa legislativa a deputatului Gabriel Oprea: militarii din teatrele de operatii sa fie scutiti de taierea cu 25% a cuantumului brut al soldelor.

Deputatul George Scutaru, declara in luna August 2010 intr-o conferinta de presa ca : “Voi depune o initiativa legislativa in luna septembrie pentru ca militarilor care lupta in teatrele de operatii (armata are 1947 si mai sunt vreo 200 de la MAI si SPP) sa nu li se reduca 25% din salarii“.

Desi cu o luna intarziere (conform domniei sale ,initiativa legislativa trebuia depusa la 1 Septembrie…citeste articol) se pare ca initiativa catorva deputati si senatori a prins aripi.
Conform unui comunicat remis de UNPR agentiei newsin: “Deputatul Gabriel Oprea va depune luni, 27 septembrie 2010, la Camera Deputatilor, un proiect legislativ pentru exceptarea personalului din institutiile de aparare, ordine publica si siguranta nationala, care participa la misiuni ale fortelor armate in afara teritoriului statului, de la diminuarea cu 25% a cuantumului brut al soldelor lunare, prevazuta de art. 1 din Legea nr. 118/2010. Alaturi de deputatul Gabriel Oprea, initiativa legislativa este semnata de deputatii George Scutaru, Eugen Nicolicea, Eugen Bejinariu si de senatorul Teodor Melescanu”, se arata intr-un comunicat al UNPR.

“Armata Romaniei participa la misiuni in afara teritoriului statului roman in baza Legii nr. 42/2004, potrivit obligatiilor asumate de Romania prin tratate, acorduri si alte intelegeri internationale la care este parte, acestea fiind misiuni de aparare colectiva, in sprijinul pacii, de asistenta umanitara, de tip coalitie, precum si misiuni individuale. Militarii romani participa la misiuni subsumate conceptului de siguranta nationala, cu grad ridicat de risc, mare parte dintre acestia fiind unici intretinatori ai familiilor aflate in tara”, este motivatia acestei intiative.

In numele redactiei roarmy.ro, va multumim domnule ministru,domnilor deputati si senatori pentru aceasta initiativa si pentru vestea buna care va inviora privirea si sufletul militarilor aflati la mii de kilometri departare de familii.

RELATED ARTICLES

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

ARHIVA

Most Popular