sâmbătă, aprilie 13, 2024
AcasăInzestrareUn inceput de an bun: politistii si militarii nu pot benefecia de...

Un inceput de an bun: politistii si militarii nu pot benefecia de retete electronice

Cei peste 5.000 de medici care au contract cu Casa de Asigurări de Sănătate a Apărării, Ordinii Publice, Siguranţei Naţionale şi Autorităţii Judecătoreşti (OPSNAJ) nu pot elibera momentan reţete compensate în format electronic, din cauza unor probleme ale sistemului informatic (SIUI), in consecinta, ei nu pot beneficia de medicamente compensate.

Nu putem accesa seriile de la reţetele electronice, pe care trebuia să ni le transmită Casa OPSNAJ. Au început deja să vină pacienţii la control şi nu le-am putut da reţete. Sună oamenii la Casă, iar de acolo li se spune că medicii sunt de vină. Şi se supără pe noi pe nedrept”, a declarat un medic internist din Bucureşti pentru evz.ro.

Casa OPSNAJ promite că până luni, problema se va remedia. „Seriile reţetelor electronice au fost generate şi transmise pe email către medicii de familie, ambulatoriu şi către spitale încă din mai, nu de ieri. La un moment dat însă, SIUI (sistemul informatic pentru procesarea retetelor electronice) s-a gripat de la atâta informaţie şi nu s-au mai făcut actualizările nici la medici, nici la farmacii, care nu recunoşteau doctorii aflaţi în contract cu noi. De ieri am început să actualizăm seriile, iar până duminică sperăm să le transmitem pe toate, pentru ca luni să nu mai fie probleme”, a declarat Ioana Dumitrescu, directorul medical al Casei OPSNAJ pentru evz.ro. Reţeta electronică a devenit obligatorie prin lege, de la 1 ianarie 2013. Vechile formulare vor fi eliberate doar dacă au fost prescrise înainte de 31.12.2012.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE