vineri, aprilie 19, 2024
AcasăActualitate militaraExterneGeorgiana Florentina Predescu, membru al echipajului fregatei “Regele Ferdinand”, a fost evacuată...

Georgiana Florentina Predescu, membru al echipajului fregatei “Regele Ferdinand”, a fost evacuată de urgenţă, la un spital din Mogadiscio

Fregata Regele Ferdinand
Potrivit SMFN, caporalul clasa a III-a Georgiana Florentina Predescu, membru al echipajului fregatei “Regele Ferdinand”, a fost evacuată de urgenţă, în cursul nopţii de 23/24 noiembrie, pe cale aeriană, către cel mai apropiat spital de la ţărm, ca urmare a evoluţiei nefavorabile a stării de sănătate, pentru efectuarea unor investigaţii medicale amănunţite.

Militarul, care este însoţit permanent de o echipă medicală de la bordul fregatei, a fost transportat cu elicopterul Puma Naval către Mogadiscio, Somalia, unde a primit îngrijiri medicale.

La recomandarea medicilor militari din Mogadiscio şi cu sprijinul ambasadorului României în Kenya, Excelenţa Sa Iulia Pataki, Georgiana Predescu a fost preluată de un avion militar pentru a fi transportată la o facilitate medicală de rang superior din Nairobi, fiind asistată, pe timpul acestui transfer, şi de un medic român de specialitate aflat în capitala Kenyei.

Potrivit fortelor navale, starea militarului este, la acest moment, stabilă.

Acest eveniment intervine dupa ce miercuri, 21 noiembrie, Fregata “Regele Ferdinand” şi fregata turcă “Gemlik”, au desfăşurat o acţiune pentru capturarea a nouă persoane suspectate de acte de piraterie, în largul coastelor Somaliei.

Nu ne ramane decat sa-i dorim militarului insanatosire grabnica pentru ca este nevoie de ea la bordul fregatei.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE