sâmbătă, iunie 15, 2024
AcasăIn zona barfeiTransportorul blindat 8x8 in pauza: ministrul Dobritoiu spune ca nu sunt fonduri

Transportorul blindat 8×8 in pauza: ministrul Dobritoiu spune ca nu sunt fonduri

Transportor amfibiu blindat
Inceput cu mai bine de un an si jumatate in urma, proiectul transportorului amfibiu blindat 8×8 bate pasul pe loc din lipsa de fonduri. Aflat la stadiul de teste antimina, proiectul transportorului nu isi va putea urma parcursul, cel putin nu anul acesta, in bugetul ministerului apararii nefiind alocate fonduri pentru acest proiect.Ministrul Apărării Naţionale, Corneliu Dobriţoiu, a declarat, vineri, la Târgovişte, că la acest moment nu mai sunt bani pentru proiectul de construire a unui transportor blindat 8×8 la Automecanica Moreni. Transportorul este în faza în care se fac teste, urmând apoi să primească omologarea.

”Am înţeles că a parcurs un test anti-mină, o să analizăm împreună rezultatele testului. Chestiunea de fond este să îi individualizăm în primul rând resurse în bugetul apărării pentru a stimula înzestrarea”, a precizat ministrul Apărării.

Întrebat dacă sunt resurse financiare pentru acest transportor, Corneliu Dobriţoiu a spus că nu, dar speră ca anul viitor să fie alocate resursele financiare necesare. ”În momentul de faţă nu sunt bani. Sumele noastre alocate înzestrării sunt derizorii. 2013 este cu totul altă poveste. În proiectul de buget mizăm pe o creştere a alocaţiei, pe de altă parte vor fi nişte intrări din vânzarea spectrului de frecvenţe, iar parte din sume le alocăm înzestrării”, a adăugat Dobriţoiu.

Uzina de armament Automecanica Moreni din judeţul Dâmboviţa a început anul trecut să lucreze la transportorul blindat TBT 8X8. Ministrul Apărării, Corneliu Dobriţoiu, a fost prezent, vineri, la Târgovişte, la o întâlnire cu lideri de sindicat şi reprezentanţi ai patronatului din industria de apărare din judeţ. Întâlnirea a avut loc la sediul Prefecturii Dâmboviţa.

Este insa o problema destul de delicata, pentru simplul fapt ca militarii romani din teatrele de operatii isi desfasoara misiunile cu masini de lupta imprumutate de la partenerul american, asa zisele MRAP-uri (Mine Resistant Ambush Protected), dupa ce folosisera mai bine de 7 ani HUMWWE-urile, alte masini imprumutate de la acelasi partener. Ca si efect direct al folosirii acestor MRAP-uri, militarii romani nu au mai avut nici-un militar decedat de la indeplinirea misiunilor cu acest tip de autovehicule.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE