joi, februarie 22, 2024
AcasăActualitate militaraInterneGeneralii in rezerva Badalan si Popescu au fost condamnati definitiv in afacerea...

Generalii in rezerva Badalan si Popescu au fost condamnati definitiv in afacerea Tofan.

General(r) Eugen Badalan
Completul de cinci judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie a decis respingerea recursurilor din dosarul fostilor sefi ai SMFT, generalii in rezerva Eugen Badalan si Mihail Popescu, acestia fiind condamnati la patru ani de inchisoare cu suspendare. Decizia este definitiva, condamnatii nemaiavand la aceasta data alte cai de tac.

Desi reprezentantul Parchetului a cerut pe 11 iunie pedepse de cate 5 ani de inchisoare cu executare si degradarea militarilor, justitia din Romania a considerat ca abuzul in serviciu al celor doi inculpati si prejudicierea MApN cu cateva miliarde bune este de condamnat ….cu suspendare. Astfel cei doi si acolitii lor isi vor vedea linistiti de treburi, in libertate, ei avand doar interdictia de a parasi tara si obligatia de a fi la dispozitia organelor de cercetare penala oricand. Termenul de incercare este de 9 ani.

Militarii implicati in dosarul Tofan, au fost deasemenea obligati la plata catre MApN a unor sume, astfel: Popescu, Mandea, Calcan si Linca, in solidar, 1773882,11 lei, Popescu,Mandea si Calcan-176475,67lei,Otelea,Badaln,Mandea si Linca-2637930,07 lei iar Badalan,Calcan,Mandea si Linca-33037,38 lei.

Totodata, instanta a mentinut sechestrul asupra unor bunuri ale lui Popescu,Badalan,Otelea si Calcan pana la stingerea sumelor.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE